Alina Gorghiu: Guvernul Ponta nu poate gestiona valul actual al nemultumirilor sociale

Fara Autor | 18.08.2015

Pe aceeași temă

Alina Gorghiu acuza de populism Guvernul Ponta, care a marit "in ultima clipa" salariile medicilor, pentru a castiga bunavointa oamenilor. Aceste masuri vor fi urmate de altele revendicari, legitime, ale profesorilor si politistilor, dar care care pun in pericol stabilitatea macro.

 

Vă prezentam declaratia Alinei Gorghiu, copresedinte PNL, asa cum este redata intr-un comunicat de presa:

 

"Guvernul Ponta a atras Romania intr-o spirala a populismului. Totul a plecat de la proiectul legii salarizarii bugetarilor, care a dat milioanelor de romani care lucreaza la stat iluzia unor cresteri salariale majore, intr-un timp scurt. Victor Ponta e un premier lipsit de credibilitate, care isi doreste cu orice pret sa ramana la putere. Incearca sa cumpere bunavointa oamenilor si a declansat un val de revendicari sociale, care a inceput cu medicii si se pare ca va continua cu profesorii si cu politistii.

 

Cu siguranta lucrurile nu se vor opri aici. Chiar daca revendicarile diverselor categorii de bugetari sunt absolut legitime, este clar ca ele nu pot fi indeplinite simultan, fara a compromite stabilitatea financiar-bugetara a tarii.

 

PNL considera ca guvernul actual nu poate gestiona valul de nemultumiri sociale. Chemarea noastra la dialog adresata celorlalte forte politice, in special pe tema codului fiscal si a legii salarizarii, este acum mai actuala si mai necesara decat oricand.

 

Victor Ponta nu vrea sa astepte rezultatul consultarilor pe care PNL le-a cerut pe tema salarizarii, pentru ca nu mai e presedinte de partid. Ponta vrea sa secatuiasca bugetul Romaniei pentru ca niciun partid, nici macar PSD sa nu mai poata guverna in liniste sociala. E razbunarea lui fata de infrangerea din PSD si fata de infrangerea din alegerile de anul trecut. Repet: profesorii, medicii si alte categorii profesionale au motive intemeiate sa ceara cresteri salariale, dar acest lucru trebuie facut coerent si cu responsabilitate. Trebuie sa stabilim ritmul si etapizarea cresterilor salariale din sectorul bugetar.

 

In ceea ce priveste situatia medicilor, Guvernul PSD a reactionat in ultima clipa in fata unei actiuni fara precedent a acestora. Personalul medical a dat dovada de o solidaritate de breasla extraordinara in protestul sau. Este de neinteles, insa, de ce un Guvern care isi lauda neincetat performantele economice a ignorat situatia medicilor pana cand lucrurile au ajuns intr-un punct critic."

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22