Alina Gorghiu ii cere din nou premierului Ponta organizarea de alegeri partiale: Sunteti in stare sa incalcati Constitutia pentru a va atinge obiectivele

T.d. | 03.02.2015

Pe aceeași temă

Alina Gorghiu a facut “o ultima incercare” in cazul organizarii alegerilor partiale in locurile vacantate. Co-presedintele PNL i-a trimis, marti, o scrisoare deschisa premierului Ponta. Gorghiu ii cere sefului Executivului sa decida in urmatoarea sedinta de Guvern data privind organizarea alegerilor partiale. Gorghiu subliniaza din nou ca, in caz contrar, liberalii vor ataca in Justitie situatia creata.

Premierul Victor Ponta a dat o Ordonanta de Urgenta, inaintea alegerilor prezidentiale din 2014, prin care legaliza traseismul politic pentru o perioada data, arata Gorghiu.

V-ați asigurat, cu forța, un supliment de peste 400 de primari și tot ați pierdut alegerile. Curtea Constituțională a caracterizat această acțiune politică ca fiind una direcționată împotriva statului de drept și o deturnare a voinței electoratului. În cele două tururi de scrutin din noiembrie 2014, ați umilit sute de mii de români, din afara României, cu același rezultat: ați pierdut alegerile. Acum, încălcați legea în cazul alegerilor parțiale și blocați dreptul la vot al celor din țară, iar peste două milioane de români nu au reprezentanți aleși în fruntea comunităților în care trăiesc”, precizează Gorghiu în scrisoarea deschisă.

Co-presedintele PNL subliniaza ca Ponta ar fi capabil “sa incalce Constitutia” pentru a-si atinge “obiectivele politice personale.

Adevărul este că tocmai această teamă a dumneavoastră i-a făcut pe români să înțeleagă până unde puteți merge pentru a rămâne la putere. Sunteți în stare să încălcați Constituția, legile României și drepturile cetățenești pentru a vă atinge obiectivele politice personale. De aceea, veți pierde în continuare”, arată Gorghiu.
 

(Premierul Ponta, acuzat ca tergiverseaza organizarea de alegeri partiale)
 

Co-preşedintele PNL afirmă că a epuizat toate etapele politice pentru a-l determina pe premier să intre în legalitate și să organizeze alegerile parțiale, potrivit Romania Libera.

Fiecare român este la fel de important, iar fiecare comunitate trebuie tratată cu un egal respect”, se arata in scrisoarea deschisa, Gorghiu transmiţându-i premierului că ar prefera ”să nu ajungă în situația de a acționa în justiție, pentru a pune legea pe masa Guvernului. Deznodământul nu poate fi decât unul, ca și în cazul Ordonanței traseismului. Legea e doar una, la fel și Constituția. Nu așteptați iar să fiți obligat pentru a vă îndeplini atribuțiile", se mai arată în scrisoarea co-preşedintelui PNL.
 

“De muncit cand mai muncim?”

Subiectul in cauza a primit o reactie din partea premierului. In 26 ianuarie, Victor Ponta respingea solicitarea PNL privind organizarea de alegeri locale partiale in locurile vacantate. “Organizam alegeri in fiecare saptamana?”, intreba ironic seful Executivului, la acel moment.

"Organizam alegeri in fiecare saptamana? Romania nu trebuie sa stea tot timpul in alegeri. Pe ce sistem de vot? Si PNL si noi vrem sa schimbe sistemul de vot, acum n-ar putea fi facute alegeri pe un nou sistem", a argumentat liderul social-democrat intr-o conferinta de presa.

"Mai e doar un an si trebuie o decizie daca intr-un an consumam atatia bani", a mai spus premierul, sugerand ca posturile vacante pot ramane asa pana la alegerile din 2016.

Victor Ponta a subliniat ca multe dintre posturile semnalate de PNL nu au fost, de fapt, vacantate din punct de vedere juridic. "Dincolo de ce apare in presa, sunt foarte multe locuri de primari si sefi de consilii judetene care nu sunt libere din punct de vedere juridic", a mentionat Ponta, dand exemplu situatii din Cluj, Neamt si Valcea.

"Aici nu e vorba de un interes politic, ci daca tinem tara tot timpul in alegeri pentru un mandat care se termina peste un an, sa tot organizeze pentru un an de zilei, de muncit cand mai muncim, daca stam tot timpul numai in alegeri?", argumenta Ponta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22