Alina Gorghiu: Nu credeam ca Gabriel Oprea va prefera la infinit acest joc dublu

I. P. | 30.09.2015

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marți seară,la Realitatea Tv, că respingerea moțiunii de cenzură pentru a duce la demiterea cabinetului condus de Victor Ponta, reprezintă "o nereușită de etapă".

Pe aceeași temă

Ea a spus că avea așteptări de la președintele UNPR, Gabriel Oprea, despre care nu și-ar fi imaginat că o să prefere "acest joc dublu la infinit".

"Publicul înțelege mai mult decât îi spunem noi, câteodată. Înțelege faptul că o moțiune de cenzură nu poate fi privită exclusiv din perspectivă aritmetică. Această moțiune de cenzură era obligația PNL să fie făcută la mometul la care Victor Ponta a fost trimis în judecată. Dacă am fi stat să gândim cum e mai bine, tactic, pentru capitalizarea votului, probabil că stăteam și analizam și vedeam dacă e sau nu momentul oportun. Această moțiune a fost promovată tocmai pentru că ne-am poziționat pe o anumită parte pe care o clamăm din noiembrie 2014. A fost o nereușită de etapă. Războiul cu PSD e lung, e de uzură", a declarat Alina Gorghiu, citată de Realitatea Tv.

În viziunea copreședintelui PNL, "un partid politic e judecat în funcție de buna-credință și onestitatea cu care acționează și obiectivele pe care și le-a stabilit".

"Din '90 încoace, două moțiuni au trecut: în 2009 și 2012, când vorbim de o majoritate care era foarte fragilă. În acest moment, dacă cineva vine și reproșază PNL că a făcut, pe acest motiv foarte important, o moțiune de cenzură, vin și îmi pun întrebarea: oare simpatizanții ne-ar fi iertat vreo secundă dacă nu am fi făcut acest demers? Dacă s-ar depune moțiuni de cenzură doar atunci când are are șanse să treacă la vot, vă imaginați câte legislaturi ar fi trecut fără să fie nici măcar o moțiune de cenzură? Cred că un partid politic e judecat în funcție de buna-credință și onestitatea cu care acționează și obiectivele pe care și le-a stabilit", a adăugat Gorghiu.

Vasile Blaga: O noua motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta, in primavara

În ceea ce privește discuțiile purtate cu liderul UNPR, Gabriel Oprea, în vederea susținerii moțiunii de cenzură, Gorghiu a punctat faptul că și-ar fi dorit ca vicepremierul "să înțelegă că Puterea nu se poate suprapune cu ideea de interes național".

"Am avut discuții cu domnul Oprea și vreau să încep cu un exercițiu de sinceritate: Am avut aceste discuții și nu s-a apelat la nicio negociere de portofoliu pentru că răspunsul lui Oprea a fost franc, direct, făcut public înainte de acea discuție între șase ochi: a fost că susține Guvernul Victor Ponta. Ca atare, din punctul nostru de vedere, a fost o alegere simplă. În sală a fost tranșantă separerea de opțiuni și ape și as fi vrut ca domnul Oprea să înțelegă că Puterea nu se poate suprapune cu ideea de interes național; aș fi vrut ca Călin Popescu Tăriceanu să poată renunța la disperarea de a avea funcția de președinte al Senatului", a mai afirmat copreședintele PNL.

***

Moțiunea de cenzură "Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", inițiată de liberali, a fost respinsă marți în ședința de plen a Parlamentului cu 207 voturi "pentru" și 8 "împotrivă".

VIDEO Victor Ponta ironizeaza motiunea PNL: Un esec din toate punctele de vedere

Votul a fost secret cu bile, iar pentru a fi adoptată moțiunea are nevoie de 275 de voturi favorabile.

Parlamentarii coaliției de la guvernare au rămas în bănci, având ordin să nu voteze.

A fost a patra moțiune de cenzură depusă de la venirea la guvernare a lui Victor Ponta în 2012.

CITIȚI ȘI: Motiunea de cenzura a PNL a cazut. Blaga: Credibilitatea lui Ponta este zero

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22