Alina Gorghiu: O guvernare a PSD înseamnă un risc de securitate națională

Vlad Toma | 16.11.2016

Alina Gorghiu, sefa PNL, acuza PSD ca intentioneaza sa schimbe directia pe care Romania a urmat-o in ultimii ani in politica externa si considera ca o noua guvernare PSD ar reprezenta un risc de securitate nationala.

Pe aceeași temă

 

"PSD vrea cu orice preț să se izoleze pe scena politică ocupând un meritoriu loc unu la capitolul minciuni, demagogie iar mai nou expune România și la riscuri de securitate, îndemnând, prin tăcere, la o schimbare a politicii externe și de apărare," crede sefa PNL.

 

Ea mentioneaza in acesta context faptul ca "de la Ion Iliescu încoace, PSD a tot făcut jocurile politice ale Rusiei atingând apogeul în perioada lui Victor Ponta care a sfidat orice urmă de inters național și a pus mai presus interesele sale de grup. Doar ca să vă amintesc: a fost la Soci să se vadă cu Putin inainte de alegerile din 2014, apoi s-a dus la Baku sfidând toată Europa, a făcut intervenții pentru companii controlate de ruși, iar acum, când România rămâne singura țară pro-europeană și pro-NATO din zonă, susține reducerea bugetului apărării și pune la îndoială obiectivele politicii externe ale României."

 

Sefa PNL arata ca i-a cerut lui Dragnea sa spuna daca mai respecta Pactul National pentru Aparare insa nu a primit niciun raspuns: "PSD s-a foit, s-a fofilat și tot nu a răspuns. Dragnea a spus ceva, dar nu a fost foarte clar. Ce face cu Ponta? Îl mângâie pe creștet? Și ambiguitatea este un răspuns. Mie îmi e clar, cred că și dumneavoastră: PSD nu dă nici un fel de garantii clare cu privire la intentiile sale de politica externă. Devine tot mai evident: o guvernare a PSD înseamnă un risc de securitate națională!"

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22