Alina Gorghiu: O posibila motiune de cenzura depinde de cum actioneaza Guvernul

Fara Autor | 28.08.2015

Pe aceeași temă

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi că premisele pentru comunicare și dialog pe temele esențiale sunt bune, iar despre o posibilă moțiune de cenzură se va discuta în funcție de modul în care va acționa Guvernul.

 

"E un început, un prim pas. Nu vreau nici să vă arăt acum că debordăm de entuziasm, nici nu vreau să privesc cu pesimism această înțelegere. Suntem cât se poate de realiști și cât se poate de pragmatici. E un început de drum pe care ni-l dorim continuat. Nu știu și nu pot să vă spun acum ce se va întâmpla în viitor, dar premisele sunt bune pentru o comunicare și un dialog pe care le găsesc esențiale pe teme mari", a precizat Gorghiu, la întrebarea ce rost mai are o moțiune de cenzură dacă puterea și opoziția se înțeleg bine.

 

Cât privește votul prin corespondență, Gorghiu a menționat că nu a avut această discuție în cadrul întâlnirii de joi, dar Biroul Politic Național al PNL va lua în discuție, în ședința de la sfârșitul acestei săptămâni de la Gura Humorului, un proiect de rezoluție cu privire la data finalizării acestei legi și publicării ei în MO până pe 1 noiembrie.

 

"Am sesizat, în schimb, declarațiile pe care liderul PSD le-a dat anterior pe tema votului prin corespondență. Președintele Mihai Voicu, cel de la Comisia electorală, a spus poziția partidului, noi însă am vrea să avansăm o dată și o să discutăm un proiect de Rezoluție politică la Biroul Politic Național al PNL, pe care îl vom ține la Gura Humorului la sfârșitul săptămânii. Pentru că aș vrea totuși să văd dacă s-a avansat un termen în care legea va fi publicată în Monitorul Oficial. Pentru că dacă nu vom reuși până pe data de 1 noiembrie să ducem în MO această lege, alegerile parlamentare nu vor putea să aibă loc cu această facilitate alternativă, votul prin corespondență", a afirmat Gorghiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22