Alina Gorghiu (PNL): Guvernul Ponta nu respecta hotararile instantelor. Premierul sa organizeze alegeri la CJ Cluj

T.d. | 17.04.2015

Pe aceeași temă

Alina Gorghiu, co-presedintele PNL, a cerut din nou Guvernului si premierului Ponta sa organizeze alegeri locale partiale pentru sefia Consiliului Judetean (CJ) Cluj. Gorghiu sustine ca Victor Ponta blocheaza aceste alegeri pentru ca le va pierde.

Prezenta vineri la Cluj, Alina Gorghiu a afirmat ca PSD nu respecta hotararile instantelor.

Ii amintesc lui Ponta ca in Cluj Curtea de Apel a dispus printr-o hotarare obligativitatea organizarii alegerilor pentru presedintele Consiliului Judetean”, a spus liderul liberal, potrivit Mediafax.

Bunul simt politic il va impiedica sa puna in aplicare decizia”, a continuat Gorghiu, aratand ca “PSD, in mod constant si sistematic, nu respecta hotararile instantelor, sunt multe decizii ale instantelor pe care Guvernul Ponta nu le respecta”.

Astfel, mai arata co-presedintele PNL, Executivul condus de Victor Ponta ar trebui sa dea dovada  de “discernamant” si sa organizeze alegeri partiale.

De altfel, sustine Gorghiu, premierul “blocheaza” organizarea alegerilor partiale la CJ Cluj nu pentru ca nu ar avea fonduri, ci pentru ca le-ar pierde.

Sefia Consiliului Judetean Cluj a ramas vacanta in 6 octombrie 2014, cand prefectul judetului a emis un ordin de constatare a incetarii mandatului lui Horea Uioreanu ca presedinte al institutiei, ca urmare a demisiei acestuia.

Uioreanu a fost arestat preventiv in 29 mai 2014 pentru fapte de coruptie, pentru ca in 23 iunie 2014 sa fie trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalare de bani.

Consiliul Judetean Cluj este condus la acest moment de vicele Vakar Istvan (UDMR).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22