Alina Gorghiu: PNL nu va sustine candidatura lui Mircia Gutau la Primaria Valcea

Paul Cristescu | 05.11.2015

Alina Gorghiu, copresedintele PNL, a declarat astazi ca partidul pe care il conduce nu va mai sustine candidatura lui Mircia Gutau la primaria orasului Ramnicu Valcea. Gutan a fost condamnat de doua ori pentru coruptie.

Pe aceeași temă

 

Gorghiu a mai precizat ca filiala locala a liberalilor isi va reevalua pozitia. Ea a precizat, intr-o conferinta de presa, ca PNL a decis sa nu mai fie sustinuta candidatura lui Mircia Gutau. "Filiala isi va reevalua pozitia fara", a spus Gorghiu, conform Hotnews.

 

Mircia Gutau, condamnat pentru coruptie, propus de PNL pentru functia de primar

 

Mircia Gutau a devenit, la sfarsitul lunii octombrie, membru al PNL Valcea."Le multumesc pentru increderea acordata de catre colegii liberali in aceasta seara. Impreuna vom castiga anul viitor si Primaria Ramnicu Valcea si Consiliul Judetean in anul 2016. De azi ne apucam de treaba", a declarat Mircia Gutau, citat de Agerpres.

 

Copresedintele PNL Valcea, deputatul Cristian Buican, a declarat la inceputul lunii octombrie ca organizatia judeteana a liberalilor isi asuma candidatura lui Mircia Gutau pentru functia de primar al municipiului Ramnicu Valcea. "In legatura cu candidatura lui Mircia Gutau pentru primaria Ramnicului din partea PNL doresc sa fac urmatoarele precizari - Mircia Gutau indeplineste toate conditiile statutare pentru a deveni membru PNL. Mircia Gutau este creditat in toate sondajele de opinie primul in preferintele electoratului din municipiul Ramnicu Valcea si in consecinta Partidul National Liberal, filiala Valcea, isi asuma candidatura pentru functia de primar a acestuia. Nu cred ca exista motive statutare pentru care conducerea nationala a PNL sa aiba obiectii la optiunea organizatiei valcene a PNL privind candidatura lui Mircia Gutau la functia de primar", a preciza atunci Buican.

 

Gutau a fost primar al municipiului Ramnicu Valcea doua mandate, fiind condamnat definitiv in 2010 pentru fapte de coruptie.

 

In iunie 2014, Mircia Gutau a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova pentru a doua oara intr-un proces de coruptie la doi ani si sase luni inchisoare cu executare, dar magistratii au decis contopirea pedepselor si acesta a ramas in libertate.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22