Alina Gorghiu (PNL): Ponta si Tariceanu, responsabili de un tablou al abuzului

T.d. | 15.04.2015

Pe aceeași temă

Alina Gorghiu a vorbit miercuri despre un “tablou al abuzului” de care se fac responsabili Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu. Liderul liberal a subliniat ca PNL va cere Senatului ca hotararea privind solicitarea DNA in cazul Dan Sova sa fie redactata si trimisa la Monitorul Oficial.

Copresdintele PNL sustine ca PSD, alaturi de presedintele Senatului, a respins solicitarea in cauza, potrivit Agerpres.

“Am discutat astazi in sedinta conducerii PNL despre acest tablou al abuzului zugravit de Calin Popescu Tariceanu si de Victor Ponta in calitate de lider al partidului care are majoritatea in Senat, motiv pentru care PNL a decis astazi in Biroul Permanent al Senatului, si probabil ca ati aflat, sa solicitam prin reprezentantii nostri ca hotararea pe solicitarea DNA din data de 25 martie sa fie redactata si trimisa la Monitorul Oficial”, a spus Gorghiu, in Parlament.

Totusi, arata liderul liberal, solicitarea a fost respinsa de “PSD impreuna cu Tariceanu”.

Potrivit copresedintelui PNL, Tariceanu decredibilizeaza Senatul si trebuie sa isi prezinde demisia.

Ii cerem astazi inca o data lui Calin Popescu Tariceanu cele doua semnaturi, una data pe hotararea pe care ar trebui sa o vedem in Monitorul Oficial publicata si o semnatura pe demisia domniei sale, pentru ca el conduce in fiecare zi Senatul pe o panta a decredibilizarii”, a mai spus Alina Gorghiu, acuzandu-l pe seful Camerei Superioare a Parlamentului de abuz.

Curtea Constitutionala a Romaniei a admis, la inceputul lunii aprilie, sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii si a constatat un conflict de natura constitutionala intre autoritati. Magistratii Curtii Constitutionale obliga Senatul, prin decizia luata, sa redacteze hotararea referitoare la votul pe cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22