Alina Gorghiu (PNL): Sa se constate INCETAREA mandatelor alesilor locali care au migrat, in baza Ordonantei 55/2014

T.d. | 17.12.2014

Pe aceeași temă

Liberalii considera ca alesii locali care si-au parasit partidele si au trecut la alte formatiuni, in baza ordonantei 55/2014, trebuie sa isi piarda mandatele. Anuntul vine dupa ce Curtea Constitutionala (CCR) a decis, miercuri, ca legea de aprobare a OUG este neconstitutionala, potrivit Ziare.com.

Anuntul a fost facut de deputatul Alina Gorghiu, purtatorul de cuvant al PNL.

Gorghiu a declarat ca PNL a inaintat actiuni in instanta inca din luna septembrie si s-a aratat increzatoare ca ele vor avea succes.

"Sunt in instanta, asteptam termene la Curtea de Apel Alba si Curtea de Apel Bucuresti. Am dat in judecata Guvernul Romaniei prin prefecti si am solicitat sa se constate incetarea mandatelor alesilor locali care au migrat”, arata purtatorul de cuvant al liberalilor.

Alina Gorghiu mai spune ca: “Din punct de vedere al efectelor, Parlamentul nu va avea altceva de facut decat sa constate ca migratia politica trebuie, in mod constitutional, spus negru pe alb de CCR, interzisa si sa sanctioneze pe oricine face acest pas. Cei care au facut pasul prin suspendarea timp de 45 de zile a statului de drept isi vor pierde mandatele, actiunile noastre in instante cred ca vor fi admise, mai ales in contextul deciziei CCR", a declarat deputatul PNL.
 

Ordonanta este neconstitutionala

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis astazi ca OUG nr. 55/2014 privind migratia alesilor locali este neconstitutionala. CCR a dezbatut astazi sesizarea parlamentarilor PNL si PDL in legatura cu neconstitutionalitatea Legii pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migratia alesilor locali. In opinia liberalilor, legea privind aprobarea OUG nr. 55/2014 este neconstitutionala pentru ca ordonanta este neconstitutionala, relateaza Hotnews.

CITESTE SI: CURTEA CONSTITUTIONALA: OUG 55 din 2014 privind MIGRATIA alesilor locali este NECONSTITUTIONALA

In cele 45 de zile in care, conform OUG 55, aleşii locali au putut schimba partidul făra a-şi pierde mandatele, multi primari ai PNL sau PDL au trecut la PSD sau UNPR, in unele judete primele doua partide ramanand fara niciun primar. Alianța Creștin-Liberală a trimis o circulară tuturor organizațiilor, în care li s-a cerut să-și evalueze pierderile. Conform unei evaluari preliminare, ACL ar fi rămas fără aproximativ 300 de primari după aplicarea OUG privind migrația aleșilor locali,  relateaza Adevarul.

Scrisă într-un limbaj de lemn, ordonanţa creata de Liviu Dragnea nu a adus niciun argument viabil. De exemplu: „Autorităţile administraţiei publice locale întâmpină greutăţi în constituirea majorităţilor care să asigure stabilitate politică, urmare a reorganizării unor partide politice, alianţe politice sau alianţe electorale“, se arată în expunerea de motive a ordonanţei. Însă majorităţile despre care vorbeşte Liviu Dragnea nu se constituie cu greu. Ele există deja, pentru că nu există niciun consiliu local sau judeţean în ţară care să nu funcţioneze în acest moment.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22