Alina Gorghiu, presedinte PNL: Primarii care au trecut la alt partid in baza ordonantei 55 ar trebui sa-si piarda mandatele

P.c. | 26.12.2014

Pe aceeași temă

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, joi, ca primarii care au migrat la alte partide in baza ordonantei de urgenta 55/2014 isi vor pierde mandatele, ca o consecinta fireasca a deciziei Curtii Constitutionale care a declarat neconstitutionala legea de aprobare a ordonantei, conform ziare.com

 
"Din punctul meu de vedere, primarii care au trecut la un alt partid beneficiind de prevederile ordonantei lui Dragnea, isi pierd mandatele. Trebuie sa gasim o solutie pentru a clarifica aspectele sesizate de Curtea Constitutionala", a declarat la Deva Alina Gorghiu, informeaza Hunedoara Libera.
 
Unul dintre cei aflati in aceasta situatie este chiar primarul Devei, Petru Marginean, prezent la conferinta de presa.
 
 
La nivelul judetului Hunedoara peste 60 de alesi locali s-au folosit de OUG 55/2014, printre care foarte multi consilieri judeteni si locali.
 
 
 
 
Dupa decizia Curtii in aceasta speta, doi fosti consilieri locali din Costinesti au cerut judecatorilor CCR sa verifice daca pierderea mandatului de catre cei care au trecut la alte partide este constitutionala.
 
 
" (...) Listele de candidati pentru alegerea consiliilor locale si a consiliilor judetene sunt intocmite de catre partidele politice, pe baza unei afinitati de ordin politic si doctrinar ale persoanelor propuse cu partidul care ii sustine.
 
In aceste conditii, solutia legislativa criticata apare ca o apare ca o consecinta fireasca si logica a pierderii calitatii de membru al partidului/organizatiei minoritatilor nationale, spre deosebire de situatia candidatului independent, a carui alegere a depins in mod exclusiv de promovarea propriului program politic.
 
(...) Electoratul acorda votul sau unei persoane, ca sa indeplineasca o functie la nivelul administratiei locale, luand in considerare programul politic al partidului din randurile caruia face parte la momentul alegerii si pe care aceasta persoana urmeaza sa il promoveze pe perioada mandatului sau de consilier local sau judetean", explica magistratii CCR.
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22