Alina Gorghiu, preşedinte unic al PNL până la Convenția Națională

E.b. | 08.10.2016

Consiliul Național de Coordonare al Partidului Național Liberal (PNL) a validat-o, sâmbătă, pe Alina Gorghiu în funcția de președinte al partidului. Daniel Buda, împuternicit la semnarea listelor de candidați ai partidului pentru alegerile legislative

Pe aceeași temă

   
 

Cei peste 700 delegați la reuniune au votat astfel în unanimitate modificările la Statutul PNL prezentate de secretarul general Ilie Bolojan, potrivit cărora partidul va fi condus de un singur președinte până la Convenția Națională a liberalilor care se va desfășura anul viitor, conform Agerpres.

 

Totodată, participanții la reuniune l-au validat și pe eurodeputatul Daniel Buda ca împuternicit la semnarea listelor de candidați ai partidului pentru alegerile legislative, votând în acest sens o decizie a BPN al PNL.

 

 

”Sunt trei categorii de modificări la Statut. Sunt câteva clarificări de natură tehnică la capitolul membri de partid. Sunt articole de statut care sunt ajustate în aşa fel încât punctele să corespundă realităţii de astăzi”, a spus secretar general al PNL, Ilie Bolojan, conform News.ro

 

Potrivit acestuia, Articolul 154 din Statut care prevede structurile naţionale de conducere tranzitorii se modifică în sensul în care structura naţională va fi dintr-un preşedinte, iar articolul care prevede că cei doi copreşedinţi sunt foştii preşedinţi a PNL şi PDL se abrogă.
 

Un articol care prevede modalitatea depunerii listelor de candidaţi pentru parlamentare a fost de asemenea modificat.

 

Ilie Bolojan a mai supus la vot o decizie a Biroului Politic Naţional prin care Daniel Buda este împuternicit să semnze listele pentru paelamentare în locul lui Vasile Blaga. 

 

De acum înainte listele vor fi semnate de preşedintele partidului şi de un prim-vicepreşedinte împuternicit de fostul PDL.

 

”În unanimitate au fost aprobate modificările. Vă supun votului o decizie a BPN aşa cum a fost ea aprobată. Ca să validăm decizia 149 din 9 octombrie prin care domnul Daniel Buda e împuternicit să semneze listele pentru parlamentare în urma deciziei demisiei domnului Blaga”, a mai spus Bolojan. 

 

Atât modifcările la Statut, cât şi mandatarea lui Buda au fost adoptate cu unanimitate de voturi.

  

La reuniunea liberalilor este prezent alături de conducerea PNL, parlamentari, lideri de organizații, și președintele de onoare al formațiunii, Mircea Ionescu Quintus. Acesta a fost primit cu aplauze la scenă deschisă la intrarea în sala de la Parlament unde se desfășoară reuniunea . 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22