Alina Gorghiu: Se mai spulberă un mit pesedist. CEDO nu cere grațierea colectivă!

Dora Vulcan | 25.04.2017

"Uite cum legendele PSD despre amenzi de la CEDO care sa justifice tot felul de ineptii cu dedicatie sunt spulberate azi", scrie Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook cu referire la decizia-pilot a CEDO privind conditiile din penitenciarele romanesti.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

”Uite cum legendele PSD despre amenzi de la CEDO care să justifice tot felul de inepții cu dedicație sunt spulberate azi.

Curtea atrage atenția foarte clar că Guvernul trebuie să facă rapid investiții în sistemul penitenciar. Mă tot gândesc cum concordă asta cu faptul că au tăiat 30 milioane de euro din bugetul alocat în 2017 pentru acest capitol!!! 

E un mesaj foarte clar pe care sper să-l înțeleagă și coaliția Dragnea-Tăriceanu-Băsescu: nu trebuie relaxată politica penală! Avem un termen de grație de 6 luni în care Guvernul trebuie să vină cu măsuri. 

Măsurile alternative de executare a pedepselor propuse de PNL și amintite astăzi și de președintele ICCJ (executarea pedepsei la domiciliu cu brățari de supraveghere, munca în folosul comunității, executarea fracționată în zilele de sâmbătă și duminică în centre speciale și regimul mixt) sunt variante care pot schimba regimul de detenție pentru circa 5000 de deținuți. 

Mi-aș dori să văd un plan de punere în aplicare a cerințelor CEDO în care să vedem foarte clar ce avem de făcut, cum și care sunt datele limită pentru fiecare măsură.

E obligatoriu ca pe acest plan de măsuri să ne consultăm, să poate avea și opoziția un cuvânt de spus pentru a nu mai exista condiții inumane și rele tratamente in penitenciare! 

P.S.: Azi se mai spulberă un mit pesedist: CEDO nu cere grațierea colectivă!”, scrie ">Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22