Ambasada SUA confirma: Exista cetateni romani care NU SUNT ELIGIBILI pentru viza, ca urmare a unor condamnari pentru activitati infractionale sau coruptie

P.c. | 21.05.2015

Pe aceeași temă

Ambasada SUA la Bucuresti a confirmat informatiile aparute ieri, conform carora ar exista cetateni romani considerati neeligibili pentru obtinerea unei vizei de calatorie in SUA, din cauza unor condamnari pentru coruptie, relateaza Hotnews.


"Datele privind vizele sunt confidentiale, potrivit legilor Statelor Unite. Nu discutam detalii legate de cazuri individuale de vize. Departamentul a aflat ca unii cetateni romani nu sunt eligibili pentru viza, ca urmare a unor condamnari pentru activitati infractionale, inclusiv implicarea in sau obtinerea de profituri din coruptie", a precizat Ambasada SUA.


Hoyt Yee, adjunctul asistentului secretarului de stat american, a declarat, marti, ca oficiali guvernamentali romani si bulgari au primit interdictie de calatorie in SUA din cauza coruptiei, dar pe un temei legal diferit decat in cazul functionarilor maghiari din Ungaria.

 

CITITI SI: HotNews: Oficiali guvernamentali romani au primit interdictie de calatorie in SUA pe motive de coruptie, potrivit presei maghiare

 

Audierea a avut ca tema relatiile americano-maghiare iar intrebarea a fost adresata de Dana Rohrabakherner, presedintele republican al subcomisiei. 
 

Aceasta a formulat intrebarea catre Departamentul de Stat daca nu aplica Ungariei un standard diferit in comparatie cu Romania si cu Bulgaria. Diplomatul american a negat faptul ca SUA ar trata in mod diferit Ungaria in comparatie cu alte state. Yee nu a dezvaluit identitatea functionarilor romani si bulgari care au interdictie de calatorie in SUA aratand ca, la fel ca in cazul Ungariei, legea nu ii ofera posibilitatea sa dezvaluie identitatea acestora.

 

Seful Fiscului din Ungaria se afla pe lista celor sase responsabili de la Budapesta care au primit interdictie de a intra in Statele Unite. Ildiko Vida a respins insa orice acuzatie de coruptie, si a spus intr-un interviu pentru presa maghiara in luna decembrie 2014 ca pe lista SUA se afla si alte persoane din institutia pe care o conduce, fara a dezvalui numele acestora.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22