Ambasadoarea Finlandei la Bucuresti: Imunitatea parlamentara extinsa este o problema. Nu e momentul ca Mecanismul de Cooperare si Verificare sa fie ridicat

T.d. | 08.05.2015

Pe aceeași temă

Bucurestiul nu a indeplinit toate obiectivele pentru ca Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) sa fie ridicat, sustine ambasadoarea Finlandei in Romania. Intr-un interviu pentru Mediafax, Ulla Väistö considera ca imunitatea parlamentara extinsa este o problema.

In contextul in care mai multi politicieni romani s-au pronuntat pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), ambasadoarea finlandeza nu considera ca momentul permite ridicarea acestui instrument.

Nu sunt indeplinite complet toate criteriile si nu credem ca deocamdata Mecanismul trebuie ridicat”, a spus Ulla Väistö, subliniind ca multi romani cred acelasi lucru.

Potrivit oficialului, Bucurestiul a facut multe progrese, “dar mai sunt multe de facut”.

CITESTE SI: Victor Ponta apreciaza pozitiile Ambasadelor, in contextul incercarilor de modificare a legislatiei penale, dar Parlamentul stie ce decizii sa ia

In ce priveste imunitatea parlamentara, ambasadoarea Finlandei evidentiaza existenta unei probleme, nefiind o constanta in ce priveste deciziile privind cererile de ridicare a imunitatii.

Toti oamenii trebuie sa fie egali in fata legii. Parlamentarii nu trebuie tratati in mod diferit”, a spus Ulla Väistö potrivit sursei citate.

In Romania, problema pare a fi faptul ca imunitatea este foarte extinsa si regulile privind ridicarea imunitatii nu par sa fie consecvente, variaza de la un caz la altul si nu creeaza incredere in sistem. Am dori ca aceste lucruri sa fie clarificate”, a mai spus sefa misiunii diplomatice finlandeze la Bucuresti.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22