Ambasadorul Germaniei, despre ”forțele” care discreditează minoritatea germană în România

Redactia | 20.01.2019

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti a criticat faptul că unele „forţe” din România discreditează rolul minorității germane, după ce unii social-democrați au postat imagini trucate cu președintele Iohannis.

Pe aceeași temă

"Pe tot parcursul anului trecut, dar, desigur, în special la 1 decembrie, am sărbătorit împreună 100 de ani de la formarea României moderne.

Anul acesta, aniversăm în mod deosebit 100 de ani de la adeziunea unor comunităţi etnice şi minorităţi la noul stat. Votul germanilor din Bucovina, din noiembrie 1918, a fost urmat, la 8 ianuarie 1919, de Adunarea Saşilor de la Mediaş, apoi de adeziunile germanilor din Basarabia şi ale şvabilor bănăţeni.

Acestea reprezintă evenimente de amploare, festive şi pline de simboluri în istoria noului stat. În orice condiţii. Însă, în contextul politic actual, în care unele forţe din ţară continuă să considere oportună discreditarea rolului minorităţii germane în această Românie comună, aceste evenimente sunt mai relevante decât oricând", a spus Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei în România, citat de stiripesurse, la simpozionul "Hotărârea de Adeziune a Saşilor la Unirea cu România la 100 de ani", organizat la Mediaş.

CNCD i-a sancționat în octombrie 2018 pe consilierul Vioricăi Dăncilă, Darius Vâlcov și pe senatorul PSD Liviu Pop, în privința mesajelor în care au afirmat că Forumul Democrat al Germanilor este continuatorul unei organizații naziste.

Vâlcov a fost sancționat cu 2.000 de lei deoarece a sugerat că președintele României, Klaus Iohannis, este liderul unei organizații naziste, iar Liviu Pop a primit un avertisment contravențional.

De asemenea, la începutul anului, un consilier judeţean PSD din Vrancea a postat pe o reţea de socializare o imagine prelucrată în care Iohannis este prezentat îmbrăcat într-o uniformă nazistă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22