Ambasadorul Hans Klemm, la CSM: Statele Unite sprijina independenta justitiei in Romania

Tudor Despina | 29.10.2015

Statele Unite ale Americii sprijina independenta justitiei, lupta anticoruptie si statul de drept in Romania.

Pe aceeași temă

 

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a primit, astazi, vizita delegatiei Ambasadei SUA la Bucuresti. Sefii CSM, judecatorul Marius Tudose si procurorul Bogdan Gabor, au discutat cu ambasadorul american Hans Klemm.

 

In cadrul intrevederii, CSM a subliniat prioritatile sistemului judiciar roman: garantarea independentei sistemului judiciar, evaluarea impactului noilor coduri civile si penale, formarea profesionala a magistratilor, buna functionare a instantelor si parchetelor si recuperarea bunurilor provenite din infractiuni.

 

Conducerea Consiliului a apreciat preocuparea si sprijinul constant al misiunii dipomatice la Bucuresti in sustinerea actiunilor de reformare a sistemului judiciar din Romania”, arata CSM.

 

Sustinere pentru Kovesi

 

Washingtonul e alaturi de autoritatile romane in lupta impotriva coruptiei, spunea Hans Klemm saptamana trecuta, subliniind sustinerea totala pentru munca sefei DNA, Laura Kovesi. 

 

„Susţin în totalitate munca doamnei Kovesi. Chiar am avut privilegiul să o întâlnesc săptămâna trecută. I-am spus şi dânsei ceea ce le-am spus tuturor oficialilor români pe care i-am întâlnit, şi anume faptul că Statele Unite ale Americii susţin lupta împotriva corupţiei. Iar eu, ca ambasador, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru a sprijini România în acest demers”, a spus ambasadorul SUA la Bucureşti, la ceremonia de celebrare a 800 de ani de la semnarea documentului Magna Carta, in 20 Octombrie.

 

De altfel, ambasadorul Klemm s-a referit la succesele anticorupției românești chiar și în timpul audierii audierilor din Comisia pentru relatii de politica externa a Senatului SUA și a promis atunci că va acorda o susținere dublă instituțiilor care se ocupă de combaterea fenomenului de corupție.

 

"In ultimul rand, dar poate cel mai important, Romania a depus eforturi importante si serioase pentru eliminarea coruptiei la nivel inalt si pentru a imbunatati aplicarea principiilor statului de drept.

 

Dupa cum afirma vicepresedintele Joseph Biden in cursul vizitei efectuate anul trecut in Romania, coruptia reprezinta un pericol evident si activ pentru securitatea nationala a unui stat. Pentru combaterea coruptiei, un flagel care afecteaza vietile tuturor cetatenilor, Romania a construit institutii independente puternice, zeci de oficiali de la nivel central si local au fost investigati, inculpati si condamnati.

 

Daca voi fi confirmat in functie, ma angajez sa dublam sustinerea acordata institutiilor anticoruptie din Romania si societatii civile, pentru a consolida principiile statului de drept. Romania este un prieten si un partener strategic", a spus atunci Hans Klemm.

 

De punctat ca ambasadorul american la Bucuresti s-a intalnit la sfarsitul lunii Septembrie si cu sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu.

 

Ambasadorul Hans Klemm (…) si-a reafirmat sprijinul pentru eforturile Romaniei de respectare a statului de drept precum si pentru puternicele si independentele institutii romanesti de aplicare a legii si organisme judiciare”, transmitea Ambasada SUA la acel moment.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22