Ambasadorul Klemm, asigurări pentru sefa DNA: Sustin in totalitate munca doamnei Kovesi

I. P. | 20.10.2015

Ambasadorul american la București, Hans Klemm, dă asigurări că Washingtonul este alături de autoritățile române în lupta împotriva corupție, el declarând luni că susține „în totalitate” munca Laurei Codruța Kovesi, șefa DNA.

Pe aceeași temă

„Susţin în totalitate munca doamnei Kovesi. Chiar am avut privilegiul să o întâlnesc săptămâna trecută. I-am spus şi dânsei ceea ce le-am spus tuturor oficialilor români pe care i-am întâlnit, şi anume faptul că Statele Unite ale Americii susţin lupta împotriva corupţiei. Iar eu, ca ambasador, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru a sprijini România în acest demers”, a spus Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, la ceremonia de celebrare a 800 de ani de la semnarea documentului Magna Carta, potrivit Digi24.

 

De altfel, ambasadorul Hans Klemm s-a referit la succesele anticorupției românești chiar și în timpul audierii audierilor din Comisia pentru relatii de politica externa a Senatului SUA, și a promis atunci că va acorda o susținere dublă instituțiilor care se ocupă de combaterea fenomenului de corupție.

"In ultimul rand, dar poate cel mai important, Romania a depus eforturi importante si serioase pentru eliminarea coruptiei la nivel inalt si pentru a imbunatati aplicarea principiilor statului de drept. Dupa cum afirma vicepresedintele Joseph Biden in cursul vizitei efectuate anul trecut in Romania, coruptia reprezinta un pericol evident si activ pentru securitatea nationala a unui stat. Pentru combaterea coruptiei, un flagel care afecteaza vietile tuturor cetatenilor, Romania a construit institutii independente puternice, zeci de oficiali de la nivel central si local au fost investigati, inculpati si condamnati. Daca voi fi confirmat in functie, ma angajez sa dublam sustinerea acordata institutiilor anticoruptie din Romania si societatii civile, pentru a consolida principiile statului de drept. Romania este un prieten si un partener strategic", a incheiat Klemm.

 

CITIȚI ȘI: Hans Klemm, audiat in Senatul SUA pentru functia de ambasador in Romania: Ma angajez sa dublam sustinerea acordata institutiilor anticoruptie din Romania

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22