Ambasadorul Klemm: Liderii romani intentioneaza sa cumpere si alte escadrile F-16

I. P. | 16.10.2015

Când România va primi primele avioane F-16, în septembrie anul viitor, americanii vor avea încă loc pe care-l vor putea numi "acasă", a declarat vineri ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, în timpul vizitei la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, scrie Mediafax.

Pe aceeași temă

"Evenimentul de azi («Exerciţiul bilateral româno-american Dacian Viper 2015 - n.r.») arată impactul parteneriatului de stat cu efectele pe termen lung ale viitorului program al României de înzestrare cu avioane F-16 şi ale priorităţilor securităţii naţionale. (…) Foarte curând vom avea un alt loc pe care să îl numim «acasă», după ce România va primi prima tranşă de avioane F-16, în septembrie 2016. Anticipez şi ştiu că liderii României speră ca, la un moment dat, România să aibă trei sau patru escadrile diferite de avioane F-16, astfel încât să fie printre cele mai bune forţe aeriene din regiune. Decizia de a achiziţiona avioane F-16 a fost una înţeleaptă din partea României, din mai multe motive, principalul fiind că acest avion multirol este cel pe care militarii americani zboară şi îl cunosc cel mai bine”, a spus Klemm, citat de Mediafax.

 

Potrivit acestuia, prin continuarea rotaţiilor forţelor aeriene americane în România, intenţia SUA este de a-i învăţa pe militarii români tot ceea ce ştiu despre acest tip de avion.

 

Hans Klemm a participat, vineri, alături de adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, şi de ministrul Apărării, Mircea Duşă, la Ziua Distinşilor Vizitatori din cadrul exerciţiului bilateral româno-american "Dacian Viper 2015”.

 

Avioanele F-16 achiziţionate din Portugalia vor avea resurse de zbor în medie de peste 4.500 de ore de zbor fiecare, iar perioada de exploatare va fi de minimum 20 de ani, în condiţiile unui nivel de instruire de minimum 200 de ore de zbor pe avion.

 

Aeronavele vor fi modernizate la standardul F-16 MLU M5.2 şi vor fi operaţionale din 2017, iar pregătirea piloţilor va fi făcută în două etape. Primii militari ai Forţelor Aeriene Române, respectiv 23 de ofiţeri şi maiştri militari din Forţele Aeriene, au plecat în Portugalia în luna septembrie a anului trecut, pentru un curs de pregătire pentru trecerea pe aeronave F-16. Cursul, organizat la Baza 5 Aeriană din Monte Real, este format din mai multe module şi se desfăşoară în mai multe serii, la care vor participa peste 80 de militari români, pe o durată de aproximativ doi ani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22