Ambasadorul Olandei i-a transmis lui Toader îngrijorarea țării sale cu privire la OUG pe justiție

Laurentiu Gheorghe | 28.03.2019

Ambasadorul Olandei, Stella Ronner-Grubacic, a declarat după întâlnirea cu Tudorel Toader, că și-a manifestat îngrijorarea privind siluirea codurilor penale și speră că a fost înțeleasă.

Pe aceeași temă

Olanda, prin vocea ambasadorului la București și-a manifestat îngrijorarea privind ordonanțele de urgență promovate de Tudorel Toader care modifică Codurile penale și permit desființarea unor sentințe definitive și pe care Guvernul se pregătește să le adopte cât mai rapid. Oficialul olandez a spus că i-a transmis ministrului Justiției aceste îngrijorări și că speră că „au fost înțelese și vor fi luate în considerare”.

Ambasadorul Olandei la București, Stella Ronner-Grubacic, a avut joi dimineață o întâlnire de aproximativ o oră cu Tudorel Toader, la sediul Ministerului Justiției, tema discuțiilor

fiind ordonanțele de urgență pregătite de Ministerul Justiției.

„Știm că există discuții privind una sau mai multe ordonanțe de urgență și am exprimat îngrijorările Olandei. (...) Am avut cu ministrul o întâlnire reușită, mulțumitoare pe tema acelor ordonanțe și i-am împărtășit ministrului îngrijorările noastre. Îngrijorările se referă la o ordonanță despre care am auzit că ar putea fi adoptată poate astăzi sau mâine și care vizează amendamente aduse Codului Penal. Dar asta nu este nimic nou. Noi ne-am mai exprimat îngrijorările și în trecut, este parte a unui dialog continuu, am avut deja câteva întâlniri și discuții nu numai cu ministrul Justiției”, a declarat Stella Ronner-Grubacic.

Ambasadorul Olandei a mai spus că Tudorel Toader a asigurat-o că modificările care vor fi aduse Codurilor penale sunt în beneficiul României și nu vor afecta sistemul de justiție.

ALARMĂ Toader i-a spus ambasadoarei Olandei că Guvernul va da OUG-urile care-l salvează pe Dragnea în zilele următoare! Ambasadoarea Olandei a mers la Ministerul Justiției pentru a discuta despre OUG privind legile justiției. Stella Grubacic a spus că în urma discuțiilor, ar urma ca această ordonanță de urgență să fie adoptată în zilele următoare, relatează Digi24.ro.

Vestea proastă este Tudorel Toader a anunțat de fapt că Guvernul va adopta aceste ordonanțe de urgențe cu toate asigurările date de ministrul Justiției, precum că toate modificările legislative vor fi în beneficiile României și nu va afecta în niciun fel justiția din țară.

Ședința de guvern programată pentru joi s-a mutat pentru vineri, pe fondul presiunilor foarte mari pentru adoptarea Ordonanței de Urgență pentru modificarea Codurilor Penale

Una dintre modificările propuse în proiectul de OUG privește schimbarea Articolului 155 din Codul Penal, legat de Întreruperea cursului prescripției răspunderii penale. Mai precis, proiectul reduce masiv termenele de prescripție, adică vine în ajutorul celor urmăriți penal sau judecați, cazul lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de protecția copilului Teleorman.

Modificările Codurilor Penal și de Procedură Penală vor reduce pedepse, termene de prescripție, vor extinde perioada de contestație în anulare, vor dezincrimina anumite fapte și vor deschide calea rejudecării unor dosare. Aceste modificări au fost criticate de asociațiile de magistrați, de procurorul general, Augustin Lazăr și de DNA

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22