Ambasadorul SUA la Budapesta, convocat de guvernul maghiar dupa ce senatorul american John McCain l-a caracterizat pe premierul Viktor Orban drept un DICTATOR NEO-FASCIST

T.d. | 03.12.2014

Pe aceeași temă

Insarcinatul cu afaceri al SUA la Budapesta a fost convocat, miercuri, la ministerul de Externe ungar. Decizia a venit dupa ce senatorul american John McCain a spus ca premierul Viktor Orban este un “dictator neo-fascist”, potrivit Hotnews.

Reprezentantul SUA in Ungaria, André Goodfriend, a trebuit sa dea explicatii despre comentariile senatorului republican McCain, care le-a cerut colegilor din Senat sa blocheze numirea noului ambasador american in Ungaria, producatorul de film Colleen Bell.

"Nu am nimic impotriva numirilor politice... Inteleg cum se joaca jocul, dar iata o natiune pe punctul de a-si ceda suveranitatea catre un dictator neo-fascist care sta in pat cu Vladimir Putin, si SUA e pe cale sa trimita acolo ca ambasador producatorul filmului "The Bold and The Beautiful", a spus McCain, marti, in Senatul american.

Tensiunile dintre Ungaria si Occident au crescut in ultimele luni, dupa ce premierul maghiar Viktor Orban s-a declarat impotriva democratiei liberale si a semnalizat o reorientare externa catre Rusia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22