Amenințarea lui Rădulescu-mitralieră la adresa procurorului general: de mâine poate fi acuzat

Dora Vulcan | 12.12.2017

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, cunoscut și ca „deputatul mitralieră”, a declarat la Digi24 că, printre altele, prin modificarea legilor Justiției, PSD, ALDE și UDMR vor să elimine „ororile” făcute de Inspecția Judiciară.

Pe aceeași temă

 

 

Deputatul mai spune că procurorul general nu a înțeles nimic și a amenințat că, după ce legile Justiției vor trece mâine, Augustin Lazăr va fi acuzat de abuz în serviciu, pentru că noile prevederi precizează că magistrații nu mai au voie să comenteze ce face legislativul, transmite Digi 24. 

 

Lazăr a anunțat că nu exclude varianta contestării la Curtea Constituțională a pachetului de legi.

 

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Am propus alături de colegii mei că Inspecția Judiciară trebuie să fie independentă și cei care fac parte din Inspecția Judiciara. Noi am pus două condiții. Unu, ca experiența să fie cea care trebuie și anume 12 ani minim și să fie magistrat de Curte de Apel. E important ca în această comisie să fie oameni profesioniști care să nu gafeze sau să nu respecte dreptul cetațeanul văzând greșelile pe care le-au făcut magistrații.

 

Reporter: Ați văzut gafe până acum?

 

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Foarte multe. Inclusiv eu în 2013 am trimis Inspecției Judiciare o notificare de care Inspecția Judiciară nu a ținut cont și a mințit în decizia pe care a dat-o. Ca să nu se mai întâmple astfel de orori trebuie ca în această Inspecție Judiciară să existe oameni de mare experiență.

 

Reporter: Procurorul general al României anunță că se analizeaza aspectele de neconstituționalitate ale acestor legi.

 

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Domnul procuror general nu a înțeles nimic. Abuzează în fiecare zi prin ce face. Menirea lui este să conducă parchetele care fac anchete, nu să anlizeze ce face legislativul. Aș vrea să atrag atenția că de mâine de când se votează legile 313 și 317 dânsul poate intra sub incidența abuzului în serviciu. Prin legea 304 se interzice magistraților să mai comenteze ce face legislativul.

 

Reporter: Declaratiile lui Augustin Lazăr sunt defăimătoare?

 

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Este o acuzație defăimătoare. Dânsul ar trebui să meargă să vadă ce fac alți procurori generali în țările din Europa. Dânsul nu a înțeles că nu el și cu Kovesi fac politica penală a unei țări. Consiliul Constituțional al Franței, săptămâna trecută a spus că procurorii trebui să fie sub ministrul Justitiei, explicând că politica penală a unei țări este făcută de Parlament și Guvern (Cum stau lucrurile în realitate, a fost explicat de judecătorul Cristi Danileț - n.red.).

 

Lumea trebuie să înțeleagă că separația puterilor în stat este cea dată de Constituție. Partea de lege și legislativ îi revine Parlamentului României, nu procurorii, nu celor care vorbesc la televizor. Parlamentul este singurul care are apanajul legislativului.

 

Calendarul este așa cum știți până la ora 19:00 se lucrează. Dacă reușim să facem și legea asta astăzi, înseamnă că mâine domnul Iordache va face un raport pe care îl va prezenta Biroului Permanent și asta înseamnă că și legea 317 poate fi votată alături de 304 mâine.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22