Amenințările lui Trump după ce democrații au câștigat Camera Reprezentanților

Redactia | 08.11.2018

Trump a ameninţat miercuri că Senatul SUA, controlat în continuare de Partidul Republican, va investiga politicieni democraţi în cazul în care Camera Reprezentanţilor va lansa anchete împotriva sa.

Pe aceeași temă

Un lider al Partidului Democrat l-a avertizat pe Donald Trump că va fi tras la răspundere în Camera Reprezentanţilor

"Poporul american a cerut responsabilitate din partea instituţiilor guvernamentale, transmiţând un mesaj clar despre ce aşteaptă din partea Congresului. Indiferent dacă îi place ori nu, Donald Trump şi Administraţia lui vor fi traşi la răspundere în faţa legilor şi a poporului american", afirmă congresmanul Jerrold Nadler, care probabil va fi preşedintele Comisiei Juridice din Camera Reprezentanţilor., scrie Mediafax.

Donald Trump îi critică pe republicanii care s-au distanţat de el în campania electorală

Preşedintele SUA, Donald Trump, a salutat, miercuri seară, faptul că Partidul Republican menţine majoritatea în Senat, afirmând că unii politicieni republicani nu au fost aleşi pentru că s-au detaşat de el în campania electorală.

În urma scrutinului parlamentar desfăşurat marţi, Partidul Democrat a obţinut majoritatea în Camera Reprezentanţilor, iar Partidul Republican menţine controlul asupra Senatului SUA.

"Acest scrutin marchează cel mai mare câştig în Senat pentru un partid prezidenţial" în ultimele decenii, a declarat Donald Trump, citat de Axios.com.

"A fost o zi mare, o zi incredibilă. Partidul Republican a învins istoria, reuşind extinderea majorităţii în Senat şi depăşind în mod semnificativ aşteptările în Camera Reprezentanţilor", a adăugat Trump.

Preşedintele SUA a criticat politicieni republicani care s-au distanţat de el în campania electorală. "Mia Love nu mi-a oferit deloc iubire şi a pierdut, îmi pare rău Mia", a spus Trump, citat de CNN, referindu-se la o membră a Camerei Reprezentanţilor care nu a fost realeasă. "Iar Barbara Comstock este altă persoană, cred că ar fi câştigat, dar nu a vrut să fie susţinută deloc", a precizat Trump.

Preşedintele SUA a exprimat speranţa că membrii democraţi şi cei republicani ai Congresului vor putea colabora în proiectele de interes naţional. Liderul de la Casa Albă a cerut Congresului să aprobe finanţarea construirii unui zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul. "Avem nevoie de bani pentru construirea zidului, nu doar a unor segmente. Avem nevoie de acest zid, mulţi democraţi ştiu că avem nevoie de zid, va trebui să vedem ce se întâmplă", a subliniat Trump.

Preşedintele Donald Trump a semnalat că va candida alături de vicepreşedintele Mike Pence şi în scrutinul prezidenţial din 2020. "Mike, vrei să fii din nou partenerul meu în cursa prezidenţială?", l-a întrebat Donald Trump pe vicepreşedinte în faţa jurnaliştilor. "Răspunsul este afirmativ. Este ceva neaşteptat şi mă simt foarte bine", a adăugat Trump.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22