Amenintat cu debarcarea, Dragnea isi aduna locotenentii. Dancila, Toader si Dan, la partid

Redactia | 13.09.2018

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a ajuns joi la sediul PSD din Kiseleff, unde se află președintele PSD Liviu Dragnea, dar și fostul ministru al Justiției Florin Iordache, premierul Dăncilă și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Pe aceeași temă

 

 

 

Dragnea a avut joi mai multe întâlniri la sediul partidului, printre care și cu unii primari de sector, în contextul în care 28 de lideri de organizații au semnat o scrisoare prin care îi cer acestuia să convoace Comitetul Executiv Național, potrivit unor surse politice.

 

Paul Stănescu, Niculae Bădălău și Mihai Tudose sunt cei care au inițiat demersul și au reușit să-i mobilizeze pe șefii de organizații. Semnatarii vor să dezbată în ședință modul în care este condus partidul și viitorul acestuia.

 

Liviu Dragnea i-a convocat la sediul partidului, în Kiseleff, pe șefii de organizații sub pretextul oficial de a vorbi despre organizarea referendumului pentru familia tradițională. Neoficial, sursele Hotnews.ro susțin că Dragnea încearcă să-și consolideze poziția de lider prin discuții și negocieri cu liderii de organizații.

 

Tudorel Toader a avut joi o întâlnire cu reprezentanții Comisiei de la Veneția pe tema modificărilor aduse Codului penal și de procedură penală.

 

Oficial, discuțiile de la sediul PSD au ca scop organizarea referendumului pentru revizuirea Constituției din 7 octombrie.

 

Tot azi au aparut informatii ca viceprim-ministrul Paul Stanescu si peste 20 de lideri judeteni social-democrati au discutat despre o posibila actiune de retragere a sprijinului politic pentru presedintele PSD, Liviu Dragnea

 

Pe de alta parte, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit in ultima perioada de remanierea guvernamentala.

 

"Sunt foarte multumit de doamna premier. Eu stiu ca este un prim-ministru bun. Stiu ca in fiecare zi demareaza, aproba proiecte, dar din pacate in unele ministere, unii membri ai Guvernului nu au reusit sa aiba decizia de oportunitate, care este a lor.

 

In unele ministere in continuare e o problema cu unii functionari care sunt in posturi cheie, care pur si simplu blocheaza sau pur si simplu nu sunt de acord. Premierul sau SGG poate ar trebui sa publice observatiile care se fac la actele normative. Pana la urma, o decizie politica este facuta praf si cred ca lucrul acesta nu mai trebuie sa continue foarte mult", a declarat Liviu Dragnea, la Antena3.

 

Liderul PSD a anuntat ca premierul, respectiv Calin Popescu Tariceanu vor face evaluarea fiecarui ministru in parte.

 

"Eu zic ca intr-un timp relativ scurt doamna premier cu domnul Tariceanu trebuie sa prezinte o evaluare, iar noi in PSD trebuie sa avem o discutie pe fiecare ministru in parte.

 

Cred ca, pana la sfarsitul lunii sau inceputul lunii octombrie, aceste lucruri trebuie sa se incheie cu o remaniere. I-am spus doamnei premier ca eu cred ca dumneai trebuie sa fie primul om, pentru ca dumneai lucreaza cu ei", a completat Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22