Amnesty International: Acuze grave pentru armata israeliana

T.d. | 30.07.2015

Pe aceeași temă

Armata israeliana a comis crime de razboi in timpul conflictului din Fasia Gaza, se arata intr-un raport Amnesty International.

Documentul a avut in vedere atacul comis de trupele israeliene in Rafah, intre 1 si 4 august 2014. Amnesty International vorbeste despre moartea a 135 de civili intr-o zi, potrivit Romania Libera.

“A fost un atac cu cea mai mare rata de mortalitate comis de armata israeliana in timpul celei de-a cincizecea zi de conflict din 2014.

Armata israeliana a declansat un atac armat masiv, un bombardament masiv, in sudul orasului Rafah, care s-a soldat cu cel mai mare numar de victime din randul civililor intr-o singura zi de conflict”, a explicat directorul filialei Orientul Mijlociu si Africa de Nord a Amnesty International.

In context, organizatia islamista Hamas cere sanctiuni pentru armata israeliana si transmiterea raportului catre Curtea Penala Internationala.

Potrivit purtatorului de cuvant al Hamas, Fawzi Barhoum, “acestea necesita grabirea prezentarii tuturor probelor Curtii Penale Internationale si tribunalelor nationale pentru a lua repede masuri de sanctionare a ocupatiei israelienilor”.

De cealalta parte, Israelul percepe raportul ca fiind “fals”.

“Suntem de parere ca raportul este in totalitate fals atat prin metoda folosita, cat si prin concluzia lui”, a spus purtatorul de cuvant al diplomatiei israeliene, Emmanuel Nahshon.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22