Amnistia lui Geoana provoaca turbulente in PSD

A.p. | 18.11.2008

Pe aceeași temă

Mircea Geoana va prezenta in sedinta BPN de marti, 18 noiembrie, planul detaliat de anticriza, care cuprinde si masura de aministie fiscala. Surse din PSD au declarat pentru "Revista 22" ca ideea lui Geoana i-a nemultumit pe economistii partidului, mai ales ca ea a fost lansata fara nicio consultare prelalabila.

Membrii Biroului Permanent vor afla marti detaliile planului de masuri anticriza, iar discutiile se anunta aprinse, sustin surse din PSD. Nemultumirile vizeaza in primul rind anuntul facut de Mircea Geoana in ce priveste introducerea amnistiei fiscale fara consultarea economistilor din partid, ci doar a citorva specialisti din jurul sau.

Mai multi vicepresedinti PSD vor sa-i atraga atentia lui Geoana asupra prejudiciilor de imagine pe care o aduce aceasta idee. " Ea a fost imediat interpretata ca o incercare a PSD de a sterge averile la negru in scopul cumpararii unor voturi", au declarat pentru "Revista 22" surse din partid.

In plus, adauga sursele citate, "stergerea datoriilor pe care le au unele companii catre bugetul de stat poate fi considerata, potrivit noilor norme europene, drept ajutor de stat, ceea ce ne-ar pune intr-o pozitie dificila".

Nemultumirea unora dintre liderii PSD vizeaza si faptul ca, in plina campanie electorala, Geoana a livrat adversarilor politici o tema buna de atac, nefiind prima situatie in care diverse declaratii ale liderului PSD vulnerabilizeaza partidul si dau nastere la speculatii si ironii.

Presedintele PDL, Emil Boc, declara la finele saptaminii trecute ca amnistia fiscala este "o invitatie la coruptie" adresata oamenilor de afaceri care au probleme cu fiscul, fiind, de fapt, o incercare a PSD "de a obtine fonduri de campanie de la companiile cu datorii la stat". "Banuiesc ca dinsul vrea sa ii albeasca acum pe cei din PSD care au conturi in strainatate", a declarat si Theodor Stolojan.

In cadrul unei intilniri cu studentii de la Universitatea "Dimitrie Cantemir", Mircea Geoana a justificat amnistia fiscala prin posibilitatea ca cei cu averi ilicite sa le foloseasca in proiecte publice.

"Averile foarte mari vor fi impozitate mai mult, vom integra in economie, in proiecte de interes public, resursele celor care vor intelege sa aduca la suprafata sursele ilicite sau sursele neclare de venituri", a declarat Geoana, amintind si de intentia PSD de a desfiinta cota unica de impozitare.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22