Ana Birchall susţine că nu are nicio «agendă ascunsă». Vrea întâlniri cu CSM, DNA și DIICOT

E.b. | 10.02.2017

Ana Birchall, ministrul interimar al Justiției, a afirmat că a înțeles mesajul transmis de cetățeni și preocupările exprimate de partenerii externi ai României, iar mandatul său va fi unul bazat pe dialog. Birchall a mai precizat că nu are nicio "agendă ascunsă".

Pe aceeași temă

 

 


Ea doreşte, ca la începutul săptămânii viitoare, să organizeze întâlniri cu CSM, DNA și DIICOT.

 

"Înțeleg așteptările legate de acest portofoliu și eu cred că împreună, printr-un dialog transparent, cinstit, constructiv, putem să găsim toate soluțiile pentru bunul mers al justiției (...). Înțeleg sensibilitatea creată în jurul acestui portofoliu, am înțeles și mesajul tuturor celor care s-au exprimat în spațiul public, am înțeles și preocuparea partenerilor noștri externi și vă asigur că, printr-un dialog cu toți cei care vor să vină la aceeași masă, putem să găsim soluțiile necesare pentru bunul mers al justiției", a declarat Birchall la intrarea în sediul Ministerului Justiției, înainte de preluarea mandatului de la Florin Iordache.

 

Ea a adăugat că dorește ca la începutul săptămânii viitoare să aibă întâlniri cu CSM, DNA și DIICOT.

 

"În momentul de față vreau să am un dialog și începând de luni o să invit la un dialog toate instituțiile care au un cuvânt de spus în domeniul justiției și împreună vom găsi cele mai bune soluții. (...) Primul telefon pe care am vrut să îl dau este către CSM pentru că mi-aș dori ca luni să avem o primă întâlnire, așa cum tot luni îmi doresc să am o întâlnire și cu DNA și cu DIICOT și cu toți cei care au un cuvânt de spus în domeniul justiției, tocmai pentru a avea acest dialog", a spus Ana Birchall, conform Agerpres.

 

De asemenea, Birchall a precizat că nu are nicio "agendă ascunsă" și că invită orice persoană care are un cuvânt de spus pentru bunul mers al justiției să transmită soluții.

 

"După ce voi avea un dialog corect, cinstit, profesionist pe baza expertizei tuturor celor care au un cuvânt de spus în domeniul justiției, eu sunt convinsă cu toții o găsi cele mai bune soluții. (...) Nu este nicio agendă ascunsă, am venit aici cu cea mai bună credință să-mi pun în slujbă expertiza pe care eu o am de om al dreptului și cred că cu toții, și vă invit și pe dumneavoastră mass-media, societatea civilă, pe orice persoană care are un cuvânt de spus pentru bunul mers al justiției să știți că sunt foarte deschisă la orice soluție, dar soluția finală tot în Parlament trebuie să fie pentru că este forul democratic al oricărei societăți", a spus ministrul interimar al Justiției.

 

Ea a mai spus că în această perioadă misiunea este de a asigura buna funcționare a activității curente a ministerului. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22