ANAF: Controalele au crescut incasarile fiscalizate, in minivacanta de 1 Mai

M. B. | 02.05.2015

Pe aceeași temă

 

Controalele organizate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala au crescut incasarile fiscalizate pe litoral, potrivit unui mesaj postat pe contul de Facebook al institutiei. Rezultatele verificarilor din vacanta de 1 Mai vor fi prezentate saptamana viitoare.

 

„Efectul controalelor Directiei Antifrauda: localurile de pe litoral fiscalizeaza incasari zilnice de sute de mii de lei”, se spune in mesaj.

 

ANAF ofera si un exemplu, un club din Mamaia care a inregistrat, in seara zilei de 1 mai,  vanzari fiscalizate de peste 221.000 de lei.

Nu se face insa o comparatie cu incasarile din alti ani.

 

Rezultatele verificarilor desfasurate la nivel national in timpul minivacantei de 1 mai vor fi prezentate la inceputul saptamanii viitoare, mai anunta ANAF.

 

ANAF a trimis pe litoral si in mai multe statiuni echipe de inspectori care sa verifice respectarea legislatiei fiscale in minicanta de 1 Mai.

 

Zeci de autoturisme ale ANAF au mers cu girofarurile pornite prin statiune, oprindu-se la diverse localuri pentru ca inspectorii sa vada daca exista nereguli. De asemenea, au fost controlate si cluburile din statiune, inspectorii antifrauda dorind sa verifice evidenta contabila, iar aceasta actiune a continuat pana spre dimineata.

 

Agentii economici sustin ca verificarile echipelor ANAF pe litoral vor continua pana la sfarsitul acestei saptamani.

 

Hotelierii cerusera autoritatilor ca aceste controale ale Directiei Antifrauda sa nu aiba loc in minivacanta de 1 Mai, ci dupa aceasta perioada, potrivit Mediafax.

 

Scandalurile aparute in presa, cu societati inchise pentru ca nu au eliberat bonuri fiscale sau care aveau in casa sume mici peste cele declarate, au atras numeroase critici din partea opiniei publice.

 

De aceea, nu este de mirare ca inspectorii ANAF, prezenti atat pe terasele de pe plaja cat si in cluburile scumpe ale litoralului, au fost huiduiti, fluierati si ironizati de turisti.

 

La Vama Veche, un barbat a spart parbrizul unui Logan ANAF, cu o piatra. In acest caz se vor sesiza organele de urmarire penala, aceste persoane riscand pana la 2 ani de inchisoare", a declarat Alexandru Cristea, purtator de cuvant ANAF.

 

Politia din Constanta a anuntat sambata ca s-a deschis dosar in rem in cazul parbrizului spart si se fac cercetari pentru identificarea barbatului care a aruncat piatra.

 

Prezenta inspectorilor pe litoral a fost puternic mediatizata, dupa ce mai multe persoane au postat pe Facebook imagini cu o coloana de masini ale ANAF care se indreptau dinspre Bucuresti spre litoral, inainte de inceperea vacantei de 1 Mai.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22