Anca Alexandrescu, omul din ceafa lui Dragnea, consilier onorific al lui Dăncilă

Dora Vulcan | 01.02.2018

Anca Alexandrescu, fiica șeful de presă Horia Alexandrescu și fostă soție a lui Dan Andronic, devenită între timp consilier de imagine al lui Liviu Dragnea, a fost numită joi consilier onorific al premierului Dăncilă.

Pe aceeași temă

 

 

 

Anca Alexandrescu este fiică a jurnalistului de formație comunistă Horia Alexandrescu. Ea a fost singurul jurnalist pe care Năstase a reușit să-i racoleze dintre reporterii acreditați la PDSR (actualul PSD), trecut din postura de jurnalistă de politică internă la cotidianul Ziua direct în cea de consilieră a președintelui executiv de atunci Adrian Năstase, înainte ca acesta să devină premier. Anca Alexandrescu a fost și soția lui Dan Andronic si fina de cununie a jurnalistului Radu Tudor de la Antena3. Ea a condus departamentele de comunicare in timpul guvernelor Adrian Nastase si Victor Ponta si l-a consiliat pe fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu. A ocupat si pozitia de director de comunicare al grupului KazMunayGas, compania kazaha care a preluat datoriile Rompetrol de la Dinu Patriciu si pe bunurile careia DIICOT a pus sechestru. Din august trecut s-a ocupat de comunicarea lui Liviu Dragnea, in spatele căruia poate fi văzută permanent la declarațiile făcute de el la parlament. Numele Ancăi Alexandrescu a fost rostit și în legătură cu SMS-ul redirecționat din greșeală de Oana Florea, șefa comisiei Alegeri 2009, unui reporter Digi 24 acreditat la parlament și care conținea indicații de manipulare grosolană a informației și, implicit, a presei.

 

Postul pentru care prestează de joi, la guvern, Anca Alexandrescu este unul neremunerat.

 

 

Până de curând ea a figurat pe statul de plată al Camerei Deputaților unde îi era consilier lui Liviu Dragnea, de unde a fost scoasă de curând.

 

 

 

 

Din ce câștigă, totuși, Anca Alexandrescu? 

 

 

”În numai patru luni și doar de la o singură firmă, Anca Alexandrescu a încasat peste 114.000 de lei.

 

De la Rompetrol (KMGI – adică KazMunay Group International), consiliera lui Dragnea nu ne-a zis cât a luat.

 

Și nici de la muribunda de stat IOR (care numai anul trecut a avut pierderi de 1,5 milioane de lei), unde a fost membru în CA până în noiembrie 2016 (ce e drept, nu înțelegem cum a supraviețuit ea acolo, la firma statului, pe mandat al guvernării tehnocrate, dar treacă; sau nu?)”, scrie jurnalistul Cătălin Prisăcariu pe blogul său. 

 

 

Numirea ei la guvern a fost făcută după ce rețelele de socializare s-au umplut de glume pe seama faptului că Viorica Dăncilă a citit permanent în timpul primei sale ședințe de guvern un text scris și că ședința ar fi început cu întârziere pentru că Anca Alexandrescu nu terminase de scris toate discursurile miniștrilor cabinetului Dăncilă. 

 

 

Numele Ancăi Alexandrescu a fost rostit în gafa făcută de șefa comisiei parlamentare Alegeri 2009, Oana Florea, care a redirecționat din greșeală mesajul primit de la Anca Alexandrescu reporterului Digi 24. Mesajul conținea directive de manipulare grosolană a presei în timpul conferinței de presă pe care șefa comisiei urma să o susțină cu privire la activitatea comisiei. 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22