Anchetă severă la Metrorex. Directorul general și cel de exploatare au fost demiși

E.b. | 03.11.2017

Felix Stroe, Ministrul Transporturilor (foto), i-a demis vineri dimineață pe directorul general al Metrorex, Marin Aldea, și pe directorul de exploatare al societății, Liviu Daniel Dinu, au anunțat reprezentații ministerului.

Pe aceeași temă

 
 

 Potrivit acestora, ministrul a dispus și o anchetă severă la metrou.

 

 

Decizia a fost luată după ce, vineri dimineață, circulația metroului a fost blocată pe tronsonul Izvor-Politehnica-Grozăvești din cauza unui jgheab de scurgere a infiltrațiilor care a căzut din plafon și a produs un scurt circuit.


"Motivul este lipsa de disciplină care de mulți ani persistă la Metrorex. Mă refer la disciplina muncii, la disciplina de serviciu, mă refer la disciplina care trebuie să caracterizeze căile ferate. Problema respectivă care a generat acest incident din această dimineață este datorată faptului că o bucată mare de tencuială din plafonul tunelului a căzut pe șina și a provocat un scurtcircuit.

 

Problema este că acest lucru nu trebuia să se întâmple, de aceea există planuri de lucrări de întreținere trimestriale, semestriale, anuale. Bani au fost. Iată pentru ce am luat această măsură de a destitui pe directorul general și pe directorul de exploatare.(...) Deviza mea, principiul după care m-am călăuzit toată viața este toleranță zero față de asemenea manifestări", a declarat Felix Stroe, la Antena3, conform Agerpres.


Acesta a subliniat că la metrou sunt multe probleme și că trebuie o implicare responsabilă a conducerii.


"Ieri (joi n.r.) am avut o discuție la Primăria Capitalei cu doamna primar general și echipa de conducere. Una dintre probleme a fost tergiversarea nejustificată la introducerea tichetului unic de călătorie. Și la discuție directorul general (al Metrorex n.r.) a avut o atitudine care a arătat superficialitate, lipsă de cunoaștere a problemei, neimplicare. La metrou sunt multe probleme.

 

Astăzi s-a întâmplat ceea ce cunoaștem cu toții. Nu putem să tolerăm în continuare oameni care să acționeze de azi pe mâine, să acționeze duși de val, să nu fie niște oameni practici. Oamenii trebuie să lucreze zi și noapte. Trebuie folosite eficient intervalele în care trenurile nu circulă pe timpul nopții. Trebuie o implicare responsabilă a conducerii. Sunt foarte multe probleme la metrou pentru ca să putem să dormim liniștiți acasă", a explicat Felix Stroe.


El a precizat că nu i-a informat pe cei doi directori în legatură cu demiterea și că, momentan, conducerea va fi asigurată de înlocuitorii legali.


"Nu i-am informat personal pentru că cei doi sunt la fața locului. Eu sunt la minister din zori. În o primă ședință foarte matinală cu secretarii de stat și cu directorii generali din minister am luat această decizie. Îi voi chema la minister după ce se remediază incidentul. Aș vrea să fie foarte clar: nu s-a luat această decizie ca să fie promovate anumite persoane. Deocamdată va fi asigurată conducerea de înlocuitorii legali. Vom analiza cu multă atenție persoanele care îi vor înlocui", a spus ministrul Transporturilor.


Circulația metroului a fost oprită vineri dimineață pe tronsonul Izvor — Politehnica — Grozăvești, iar între stațiile Gorjului și Politehnica s-a circulat în sistem pendulă, după ce un jgheab de scurgere a infiltrațiilor a căzut din plafon și a produs un scurt circuit.


"Metrorex informează ca astăzi (vineri — n. r.), la ora 5:24, pe tronsonul Eroilor-Politehnica, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltrațiilor a căzut din plafon, pe șina a 3-a (responsabilă cu transmiterea tensiunii ) și a produs un scurt circuit. Din acest motiv, a fost scoasă tensiunea de pe șină, trenul care tranzita zona a fost oprit, călătorii din tren fiind evacuați în siguranță de către echipele Metrorex prin stația Eroilor. Directorul general al Metrorex se află la fața locului pentru coordonare și remedierea rapidă a situației. La acest moment echipele Metrorex lucrează pentru remedierea situației", au anunțat reprezentanții companiei printr-un comunicat.

 

Circulația a fost reluată în jurul orei 8:00. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22