Anchetă penală la spitalul din Tg. Jiu din cauza infecțiilor nosocomiale, ascunse în raportări false

Dora Vulcan | 01.11.2019

O anchetă a poliției județene a început la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu cu privire la ascunderea, în rapoartele medicale, a existenței infecțiilor nosocomiale.

Pe aceeași temă

Mai mulți medici au fost chemați la audieri, scrie Radio Târgu Jiu.

Consilierul județean PNL Victor Banța susține că există un document în care se menționează prezența a zeci de infecții într-o anumită secție, dar într-un alt răspuns dat de conducerea Spitalului Județean se precizează că nu există vreo infecție de acest fel.

"Există un referat în care se constată zeci de infecții într-o anumită zonă a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Este vorba despre o secție unde au loc intervenții chirurgicale, dar nu secțiile Chirurgie I și II. Este o secție unde se lucrează cu bisturiul, cu aparatură minim invazivă și unde sunt expuși atât bolnavii, pacienții, cât și personalul medical. Văzând acel referat eu am solicitat un document în baza Legii nr. 544 cu toți indicatorii statistici. Mi s-a dat un răspuns din care rezultă că în zona respectivă au fost zero infecții nosocomiale“, a declarat pentru Gazeta de Sud Victor Banța, fost prefect al județului Gorj, acum reprezentant PNL în consiliul județean.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu este administrat de Consiliul Județean.

Gazeta de Sud menționează că Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a fost amendat săptămâna trecută de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj pentru condițiile necorespunzătoare din magazia unde erau depozitați reactivii pentru laboratorul de analize.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22