Andreea Cosma, condamnată la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Ciuperceasca

Redactia | 04.12.2018

Deputatul PSD, fiica fostului președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma și el deputat PSD, a fost condamnată în primă instanță la 4 ani de închisoare pentru acte încheiate ca notar public.

Pe aceeași temă

Sentința a fost dată pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în dosarul Ciuperceasca alături de fostul presedinte al CJ Prahova din perioada 2004-2008, Florin Anghel, pentru vânzarea subevaluată a cazărmii Ciuperceasca, care a intrat în activul Parcului Industrial Plopeni după un schimb de terenuri cu MApN, scrie Ziare.com.

Decizia a fost data de Inalta Curte, nu este definitiva si poate fi contestata la completul de 5 judecatori de la ICCJ.

In solidar, inculpatii din acest doar trebuie să plătească 10 milioane de lei.

Potrivit minutei instantei, magistratii i-au interzis Andreei Cosma pentru o perioada de doi ani dupa executarea pedepsei drepturile de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat.

Decizia a fost luata in majoritate, doi dintre judecatori au fost pentru condamnare, iar al treilea magistrat pentru achitare. Completul in acest caz a fost format din Francisca Vasile, Valentin Selaru si Daniel Gradinaru.

Judecatorul Daniel Gradinaru, unicul candidat pentru sefia Sectiei Penale de la Inalta Curte, a fost magistratul care a facut opinie separata in acest caz.

Andreea Cosma a fost trimisa in judecata de DNA alaturi de fostul presedinte al CJ Prahova din perioada 2004-2008 Florin Anghel, pentru vanzarea subevaluata a cazarmii Ciuperceasca, care a intrat in activul Parcului Industrial Plopeni dupa un schimb de terenuri cu MApN.

Florin Anghel, 4 ani de inchisoare

In acelasi dosar, fostul presedinte al CJ Prahova, Florin Anghel, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare pentru instigare la infractiunea de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Fostul consilier judetean, Danut Marcel Cornea, fost presedinte al CA al Parcului Industrial Plopeni, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Sechestru pe apartamente

Instanta a mentinut masurile asiguratorii din acest caz, puse in cazul celor trei persoane: Andreea Cosma, Danut Cornea si Florin Anghel. In cazul Andrei Cosma este vorba de 3 apartamente in Bucuresti.

"Admite actiunea civila formulata de S.C. Plopeni Industrial Parc S.A si obliga inculpatii Cornea Danut Marcel, Anghel Florin Serghei si Cosma Andreea, la plata, in solidar, catre partea civila a sumei de 10.674.784 lei, reprezentand prejudiciul cauzat ca urmare a instrainarii bunurilor imobile din cadrul activului "Ciuperceasca". Retine contributia egala la producerea acestui prejudiciu in sarcina inculpatilor Cornea Danut Marcel si Anghel Florin Serghei, in cote de cate 40% si in cota de 20% pentru inculpata Cosma Andreea", arata Inalta Curte in minuta sentintei.

Cei trei inculpati au fost obligati si la plata cheltuielilor judiciare.

Opinia separata

Dupa cum am aratat, magistratul Daniel Gradinaru a facut opinie separata. Acesta a fost pentru achitarea Andreei Cosma si a lui Florin Anghel.

Potrivit opiniei separate, judecatorul l-a condamnat pe Danut Cornea la 3 ani de inchisoare cu suspendare si l-a obligat sa presteze si munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile la Servicii de gospodarire urbana Ploiesti SRL sau Administratia Parcului Memorial "Constantin Stere".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22