Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, numită consultant la OMS

Laurentiu Gheorghe | 24.05.2021

Fostul secretar de stat in Ministerul Sanatatii din perioada mandatului lui Vlad Voiculescu, Andrea Moldovan, a fost numita consultant la OMS.

Pe aceeași temă

Anuntul a fost facut pe pagina sa de Facebook, care a specificat ca intr-o prima faza, pana in a doua jumatate a lunii iunie va lucra in tara dupa care se va muta la Sediul Organizatiei, apoi se va muta la Geneva.

Medicul Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov a fost numită secretar de stat în Ministerul Sănătății pe 5 ianuarie 2021, fiind prima numire din echipa lui Vlad Voiculescu, după ce acesta a venit la conducerea Ministerului Sănătății la finalul lunii decembrie.

Andreea Moldovan este medic primar de boli infecțioase și medic specialist epidemiolog la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, spital aflat în prima linie COVID-19. Începând de anul trecut, ea a ocupat și funcția de director medical al spitalului.

Anterior, medicul Andreea Moldovan a coordonat Compartimentul de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale din cadrul Spitalului Sf. Constantin din Braşov, spital premiat, în anul 2013, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu "Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească".

Reamintim că Andreea Moldovan, secretarul de stat responsabil de gestionarea crizei COVID-19, a semnat, pe 13 aprilie, un Ordin ce viza, printre altele, modificarea criteriilor de carantină. În dimineața zilei de 14 aprilie, Andreea Moldovan, secretar de stat, și Vlad Voiculescu, pe atunci ministrul Sănătății, au fost demiși. Premierul Florin Cîțu ar fi fost nemulțumit de faptul că nu a știut de acest ordin, înainte de aprobarea lui.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22