Andreea Moldovan, numită de Vlad Voiculescu secretar de stat la Ministerul Sănătății

Redactia | 06.01.2021

Andreea Moldovan, director medical la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov și unul dintre cei mai cunoscuți medici epidemiologi din țară, este primul secretar de stat numit de Vlad Voiculescu la Sănătate.

Pe aceeași temă

Andreea Moldovan, director medical la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov și unul dintre cei mai cunoscuți medici epidemiologi din țară, este primul secretar de stat numit de Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial.

În vârstă de 47 de ani, Andreea Moldovan este medic primar de boli infecțioase și medic specialist epidemiolog.

În urmă cu aproximativ 10 ani, Andreea Moldovan a revenit în România după un stagiu de 3 ani în Elveția, iar după întoarcerea în țară a lucrat într-un spital privat din Brașov și a câștigat premiul acordat de Organizația Mondială a Sănătății pentru igiena intraspitalicească. Ea a fost decorată și de președintele Klaus iohannis, în anul 2019.

În 2018, cu doi ani înaintea izbucnirii pandemiei de COVID-19, Andreea Moldovan afirma că România are prea puțini medici epidemiologi, iar pregătirea acestora se face după materiale depășite.

„Medicul epidemiolog este cel care poate să observe la timp când ceva nu este în regulă. Dar există spitale mari, unde profesori care consideră că au un bagaj mai important de cunoștințe nu dau importanța cuvenită medicului epidemiolog. Practic, este iarăși o luptă a unuia împotriva multor altora care sunt destul de puternici”, spunea Andreea Moldovan, citată de pressone.ro.

„Eu am dat anul trecut examenul de epidemiologie: am primit un subiect din 1945 şi alte subiecte din anii ’80-’90! Or, referinţele medicale s-au schimbat radical, precum şi ceea ce întâlnim în practica de zi cu zi…”, mai spunea ea.

Ca medic la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, Andreea Moldovan s-a aflat în prima linie de luptă cu pandemia, iar anul trecut a fost numită în funcția de director medical al spitalului.

Andreea Moldovan este primul medic din Brașov care s-a vaccinat anti-COVID.

„Am așteptat acest moment de când a început pandemia în România, din luna martie. Consider că este un moment istoric, poate pare un cuvânt mare, dar nu este suficient pentru a exprima ceea ce simt. Sunt conștientă că suntem toți vulnerabili în fața bolii, am văzut din păcate multe forme severe de boală sau forme cu sfârșit letal pe care nu am reușit să le întoarcem din drum, din păcate. Îmi e teamă nu neapărat pentru mine, ci pentru cei din jur, astfel încât consider că sunt datoare să mă protejez pe mine ca să-i protejez și pe ceilalți”, declara medicul la sfârșitul lunii decembrie, la Digi24.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22