Andrei Chiliman și Vlad Moisescu s-ar fi suspendat din funcțiile deținute în PNL. Primarul a contestat sechestrul pe avere

M. B. | 23.06.2015

Pe aceeași temă

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, și Vlad Moisescu s-ar fi autosuspendat din toate funcțiile deținute în PNL, potrivit Știri pe Surse.

 

Andrei Chiliman este prim-vicepreședinte național al PNL și copreședinte al PNL Sector 1, în timp ce Vlad Moisescu le deținea pe cele de vicepreședinte național și vicepreședinte la PNL București.

 

Pe de altă parte, Chiliman a contestat sechestrul pus pe averea sa, iar acțiunea se van judeca pe 26 iunie, potrivit Agerpres.

 

Reamintim că DNA a pus luni sechestru pe toată averea primarului de la Sectorul 1 și a celorlalți inculpați din dosar, pentru a recupera prejudiciul record de 670 de milioane de euro, din dosar.

 

DNA, SECHESTRU pe averea primarului suspendat al sectorului 1, Andrei Chiliman. Prejudiciu record: 670 milioane de euro

 

Această valoare posibilă a prejudiciului a fost stabilită după ce DNA a descoperit în casa lui Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL,  un contract de imprumut in valoare de 670 de milioane de euro, acordat de catre soacra lui Moisescu sotiei acestuia.

 

Chiliman și ceilalți trei liberali - Vlad Moisescu, Ioana Costescu (consilier personal al primarului) și Ion Brad (consilier local la Sectorul 1) - sunt urmăriți penal constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de influență în formă continuată, într-un dosar disjuns din cel al lui Iulian Herțanu, cumnatul premierul Victor Ponta.

 

Grupul de la Primăria Sectorului 1 a fost constituit imediat după câștigarea mandatului din 2004 și era coordonat de eminența cenușie a organizației PNL de la sectorul 1, Vlad Moisescu.

 

Cei patru, ajutați de mai mulți funcționari din instituție, ar fi perceput între 2007 și momentul deschiderii dosarului o mită totală de aproape 39 de milioane de lei, numai de la două dintre firmele care au derulat contracte cu primăria.

 

Potrivit unor declarații de la dosar, patronii societăților care nu acceptau să dea șpagă nu mai câștigau niciodată contracte de la Primăria Sectorului 1. Comisionul cerut inițial era de 7% din valoarea contractului acordat, dar până în 2012 s-a dublat, ajungând la 15%.

 

Grupul avea reguli stricte de funcționare și de distribuire a sumelor obținute astfel: 30%  - Chiliman, 15% - Moisescu Vlad, 15% - Ioana Costescu, 15%  - Ioan Brad, 10%  - organizația PNL sector 1, iar alte 15% pentru funcționarii care intermediau șpaga.

 

CITITI SI:

 Primarul Chiliman, RETINUT pentru constituire a unui grup infractional. Din spaga primita, el incasa 30% si la PNL vira 10%

     Dosarul Chiliman: Unul dintre martori a povestit cum s-a dat o mita de 280.000 de lei, la punga, chiar      in sediul primariei

     UPDATE. STENOGRAME. Parte din mita luata de Chiliman a ajuns la firmele lui Sebastian Ghita si la Romania Tv

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22