Andrei Oișteanu: Strada pe care se află Ambasada Belarusului să se numească Roman Protasevici

Laurentiu Gheorghe | 26.05.2021

Propunerea profesorului Andrei Oișteanu de a schimba numele străzii pe care află Ambasada Belarusului din Tuberozelor în Roman Protasevici, e susținută și de primarul sectorului 1, Clotilde Armand.

Pe aceeași temă

„În acest sens, voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească Str. Roman Protasevici – numele jurnalistului disident. Trăim într-un stat european și acest act de terorism al președintelui Aleksandr Lukașenko de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO nu poate rămâne nepedepsit”, a anunțat Cotilde Armand, într-o postare pe Facebook.

Armand preia și un argument al lui Andrei Oișteanu: „Toată corespondenţa ambasadei ar veni în şi ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevich imprimat pe cărţile lor de vizită.”

Profesorul Andrei Oișteanu, membru GDS, a propus marți, într-o postare pe Facebook, că strada pe care se află Ambasada Republicii Belarus să fie redenumită Str. Roman Protasevici. „Toată corespondenţa ambasadei ar veni în şi ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevici imprimat pe cărţile lor de vizită”, a scris profesorul Oișteanu pe Fcebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22