Andronescu continuă seria gafelor: Județul Alexandria, după ce spusese că „orice evaluare evaluează”

Laurentiu Gheorghe | 14.07.2019

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, prezentă duminică la Conferința de alegeri a PSD Teleorman, a încurcat județul cu municipiul Alexandria de la „aceste microfoane care nu se așază tocmai bine”.

Pe aceeași temă

„Întorcându-ne aici, în județul Alexandria, am fost martorul începutului universității pe care astăzi dumneavoastră o aveți aici. Sincer, vă mărturisesc că aveam multe îndoieli”, a declarat Ecaterina Andronescu, spre amuzamentul sălii.

Tot cu aceeași ocazie, vicepreședintele ALDE Teleorman, Virgiliu Cocoșilă, a botezat PSD – sau a încurcat epocile – adresând salutul său Partidului Socialist Democrat: „Bună ziua, doamnă prim-ministru și președinte al Partidului Socialist Democrat! Bună ziua, domnilor miniștri”, după care s-a corectat și a dat vina pe emoții, întrucât este „primul care ia cuvântul”.

Gafa Ecaterinei Andronescu poate fi auzită de la minutul 13, iar cea a lui Cocoșilă în jurul minutului 4.

Joi, ministrul Educației, referindu-se la rezultatele slabe de la Bac, a spus că „orice evaluare evaluează subiectele pe care examenul le presupune în evaluarea respectivă. Sigur reflectă programa şcolară, fără îndoială pentru că subiectele au fost din programele școlare pe diferite tipuri şi profile de învăţământ. Ce fac cu aceste cunoștințe, asta fără îndoială este o întrebare la care cred că mai trebuie să lucrăm pentru că eu mi-aduc aminte, ca studentă fiind, chiar la ora de discipline dificile, matematica superioară pe care o face Politehnica pentru orice facultate, profesorul meu de matematică ne spunea la ce folosim fiecare dintre lucrurile pe care le învăţam. Şi de aceea îndreptarea modalităţii de predare şi către utilitatea acelor cunoştinţe cred că ar face şi lecţia mai atractivă şi deopotrivă elevii ar înţelege de ce trebuie să înveţe, la ce le sunt utile cunoştinţele”, a spus Ecaterina Andronescu, la Jurnalul TVR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22