Andronic despre dosarul Udrea - Hidroelectrica: Am explicat la DNA si am predat documentele

I. P. | 20.10.2015

Dan Andronic susține într-o poziție exprimată pe Evenimentul zilei, că publicația (unde el este acționar majoritar), nu are legătură cu jefuirea Hidroelectrica, a dat declarații la DNA și a prezentat documente în noul dosar al Elenei Udrea.

Pe aceeași temă

 

“Evenimentul zilei este implicat în "jefuirea" Hidroelectrica la fel de mult cât este România liberă implicată în "jefuirea" Astra, Realitatea TV - în "jefuirea" Petrom Service şi a bugetului de stat, Hotnews - în "jefuirea" banilor de la SIVECO şi Pro TV - în "contractarea" a 5 milioane de euro de la Ministerul Dezvoltării. Şi exemplele pot continua, fără să vă mai plictisesc cu șantajele practicate de Antena # și Jurnalul Național.

Am scris prea mult despre lucrurile astea ca să le reiau. Întotdeauna Evenimentul zilei, din momentul în care l-am cumpărat, a apărat statul de drept, DNA și s-a bătut cu cei care au inițiat lovitura de stat din 2012. Aceasta a fost misiunea EVZ și ea va continua.

În rest, am explicat la DNA ceea era de explicat şi am predat absolut toate documentele solicitate de procurori”, scrie Dan Andronic în punctul său de vedere.

 

***

 

Procurorii anticoruptie o suspecteaza pe Udrea de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani si fals in declaratii. In cauza, anchetatorii au lansat o ancheta in doua spete: 1) Vanzarea subevaluata a unei vile si 2) Un presupus trafic de influenta in derularea unor contracte de energie cu Hidroelectrica.

 

In dosar ar fi implicati Bogdan Buzaianu (cel mai puternic "baiat destept" din energie, cel care avea contractul cu Hidroelectrica), Radu Budeanu (fostul patron al Cancan) si Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei.

 

5 milioane de lei șpagă pentru energie ieftină de la Hidroelectrica

 

Printre altele, DNA o acuza pe Udrea ca in timpul mandatului de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, in vara lui 2010 ar fi pretins o spaga de cinci milioane de dolari de la un om de afaceri pentru a asigura firmei sale derularea contractului de energie cu Hidroelectrica.

 

Pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, la începutul anului 2012, a primit de la acelaşi om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD şi o creanță de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass media.

- În anul 2011, pentru a ascunde beneficiarul real al creanţei de 900.000 de euro, primită cu titlu gratuit de la omul de afaceri, îi solicitase unei persoane să încheie un contract de novaţie cu schimbare de creditor pe o firmă a respectivei persoane. De asemenea, ulterior, pentru a ascunde că este beneficiarul real al pachetului de acţiuni la societatea cu activitate în mass media, i-a solicitat unei alte persoane să încheie actele aferente tranzacţiei în numele său şi să efectueze plăţile aferente prin creditarea societăţii, disimulând astfel provenienţa sumei de circa 700.000 de euro, aferentă plăţilor efectuate pentru societatea mass media şi ascunzând astfel că este adevăratul proprietar la creanţei ce a făcut obiectul novaţiei cu firma omului de afaceri de la care a primit creanţa”, arata procurorii anticoruptie.

 

In cauza, procurorii DNA au lansat o ancheta in doua spete: 1) Vanzarea subevaluata a unei vile si 2) Un presupus trafic de influenta in derularea unor contracte de energie cu Hidroelectrica.

 

In replica, Udrea sustine ca noul dosar e bazat pe denunturile fostei sefe a Companiei Nationale de Investitii, Ana Maria Topoliceanu. Deputatul a mai spus ca noile dosare sunt rezultatul “diviziei Udrea” din DNA, acuzand-o din nou pe sefa institutiei, Laura Codruta Kovesi, ca incearca sa ii deschida noi dosare.

 

“Este evident ca e o prioritate pentru anchetarea si arestarea Elenei Udrea, la DNA. Nu ma mira, am facut o plangere la CSM tocmai pentru ca stiam din vara, oameni din DNA si SRI au venit si mi-au spus ca e ordin de la sefa DNA ca dna. Moraru sa imi faca un nou dosar penal. E clar ca acolo exista o divizie Elena Udrea. Sunt o tinta a dnei. Kovesi si a lui Coldea (adjunctul sefului SRI – n.r.)”, a spus Elena Udrea la Digi 24.

 

CITIȚI ȘI: DNA vrea arestarea preventiva a Elenei Udrea. Procurorii acuza o spaga de 5 milioane USD

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22