Andrzej Duda, președintele Poloniei, primit la Palatul Cotroceni de presedintele Iohannis

Paul Cristescu | 03.11.2015

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, l-a primit la Cotroceni pe omologul său polonez, Andrzej Duda, aflat în vizită oficială în România. Duda va prezida alături de președintele Iohannis reuniunea la nivel înalt a statelor din Europa centrală și de est care va avea loc miercuri la Cotroceni.

Pe aceeași temă

 

Ceremonia primirii a avut loc pe platoul oficial de la Palatul Cotroceni, unde, după intonarea imnurilor celor două state, președintele Poloniei a dat onorul Regimentului de Gardă și Protocol, transmite Agerpres.

 

Din delegația președintelui Klaus Iohannis fac parte consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Ion Oprișor, Lazăr Comănescu, Andrei Muraru, Leonard Orban, Cosmin Marinescu, ambasadorul României în Polonia, Ovidiu Dranga, șeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, și secretarul de stat în MAE George Ciamba.

 

CITITI SI: Presedintele Poloniei a depus un buchet de trandafiri si a aprins o lumanare la Colectiv

 

Cei doi șefi de stat vor avea convorbiri oficiale, după care vor susține declarații de presă. Andrzej Duda se va întâlni marți și cu premierul Victor Ponta.

 

La reuniune de maine, de la Palatul Cotroceni, vor participa secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow, președinții Bulgariei, Rosen Plevneliev, Republicii Estonia, Toomas Hendrik Ilves, Republicii Letonia, Raimonds Vejonis, Republicii Lituania, Dalia Grybauskaite, Republicii Slovace, Andrej Kiska, Ungariei, Ader Janos, și președintele Camerei Deputaților a Republicii Cehe, Jan Hamacek.

 

Președintele Poloniei a ajuns luni seara în România mergand direct la clubul Colectiv unde a depus un buchet de trandafiri roșii și a aprins o candelă pentru victimele incendiului care a avut loc vineri seara.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22