Angajatele de la Protecția Consumatorului, interzis la bluze cu decolteu iar bărbații la plete

Dora Vulcan | 22.08.2019

Miron-Horia Constantinescu, nepot al unuia din liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România - a reglementat ținuta angajaților din subordinea sa de la ANPC.

Pe aceeași temă

Abia numit director al ANPC, Miron Horia Constantinescu, a impus ca femeile angajate să nu aibă voie să paorte bluze cu decolteu sau fuste cu fermoar iar „limita de decență” pentru lungimea fustei să fie „imediat deasupra genunchilor”. De asemenea, el a impus ca interdicția ca bărbații să poarte plete sau sandale.

Potrivit unui comunicat de presă al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, citat de hotnews.ro, angajații „trebuie să aibă o ținută decentă, de birou, într-o manieră care arată demnitate și respect față de instituție și cetățean, curată și, de asemenea, să aibă un comportament cuviincios. Codul vestimentar stabilește „în detaliu” cum trebuie să se îmbrace angajații.

Regulile pentru femei:

 • ținută alcătuită din rochii, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri excesive, să fie clasice, decente sau costum două piese, cu fustă sau pantalon, (lungimea fustei imediat deasupra genunchilor, limita de decență)

 • cămașă, bluză, fără decolteuri, fără paiete sau sclipici, haine mulate

 • se interzice purtarea bijuteriilor în exces, extravagante, opulente, ostentative, păstrând o limită de decență.

 • se interzice machiajul strident, aspectul facial și capilar trebuie să fie îngrijit, decent.

Regulile pentru bărbați

 • ținuta va fi alcătuită obligatoriu din cămașă, cu mânecă lungă, simplă, clasică, de culoare alb, albastru, bej, bleumarin, negru.

 • pantaloni uni care trebuie să fie drepți, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri.

 • încălțămintea va fi alcătuită din pantofi uni, sunt excluse articolele de încălțăminte în stil sport (teniși, bascheți, adidași) și sandalele.

 • haina de toamnă/iarnă nu va conține accesorii extravagante, în exces, fiind una clasică.

 • este exclusă purtarea accesoriilor, bijuteriilor, se acceptă doar verigheta.

 • aspectul facial și capilar îngrijit, decent, fiind interzis bărbaților purtarea părului și a bărbii de o lungime peste medie.

Ce se mai interzice:

 • pantalonii scurți, tăiați sau colanții, sandalele gen papuci de plajă.

 • pălăriile sau șepcile.

 • cămășile ieșite din pantaloni sau descheiate, hainele mulate indecent.

 • îmbrăcămintea indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist, obscen.

 • haine cu desene sau cuvinte sugestive, slogane, sau imagini, inclusiv creaturi grotești.

 • articolele de îmbrăcăminte sfâșiate, murdare și zdrențăroase, articolele de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator.

Termenul de implementare a noului cod de conduită este de 7 zile de la data intrării în vigoare, potrivit sursei citate.

Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța, a fost numit pe 15 august șef al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, la propunerea premierului Vioricăi Dăncilă.

Horia Constantinescu (45 de ani) a devenit celebru după ce, în calitate de șef al OPC Constanța, a închis restaurante celebre din oraș și stațiunea Mamaia, a sancționat Mc Donald’s și a amendat Primăria Constanța pentru starea în care se aflau locurile de joacă din oraș, scrie G4 Media care citează publicația constănțeană Info Sud-Est.

Într-un interviu acordat pentru Info Sud-Est în august 2017, Horia Constantinescu a vorbit pe larg despre viața sa, un afacerist de succes provenit dintr-o familie cu rădăcini în structurile comuniste.

Horia Constantinescu este nepotul lui Miron Constantinescu, istoric și sociolog marxist care a contribuit la instaurarea comunismului în România, fost președinte al Marii Adunări Naționale. Miron Constantinescu este cel care a încercat să-l răstoarne pe Gheorghe Gheorghiu Dej, în 1956, după ce Hrușciov i-a denunțat pe staliniști.

Noul șef ANPC este nașul de cununie al lui Andrei Năstase și, la rândul său, Andrei Năstase a botezat unul dintre copiii lui Constantinescu.

Horia Constantinescu a declarat că este prieten cu doi dintre bărbații care l-au apărat pe fostul șef PSD, Liviu Dragnea, la Curtea Supremă, și că aceștia au fost judecați incorect doar după aspectul fizic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22