Angajati ai publicatiei Atac de Arges, retinuti de politie pentru ca au santajat primari

I. P. | 22.10.2015

Doi angajaţi ai publicaţiei "Atac de Argeş" au fost reţinuţi şi alţi doi sunt audiaţi, joi seară, fiind suspectaţi că au şantajat mai mulţi primari şi persoane cu funcţii publice din Argeş, cărora le-au cerut bani sau contracte publicitare pentru a nu publica articole compromiţătoare.

Pe aceeași temă

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, joi seară, de Poliţia Judeţeană Argeş, poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Piteşti au reţinut pentru 24 de ore două persoane, angajaţi ai unei publicaţii din judeţul Argeş, într-un dosar în care anchetatorii investighează infracţiuni de şantaj, complicitate la şantaj, tâlhărie şi favorizarea infractorului, transmite corespodentul MEDIAFAX.

 

Conform unor surse judiciare, cei doi reţinuţi joi seară sunt angajaţi ai publicaţiei "Atac de Argeş", controlată de Florin Paraschivescu, director al săptămânalului "Atac de Buzău", aflat în arest preventiv pentru şantaj.

 

Sursele citate au precizat că, la ora transmiterii acestei ştiri, alţi doi angajaţi ai ziarului "Atac de Argeş" sunt în continuare audiaţi la Poliţia Piteşti, în dosarul de şantaj.

 

Potrivit aceloraşi surse, cei patru, împreună cu Florin Paraschivescu, ar fi şantajat, în perioada 2010-2012 şi în cursul anului 2015, mai mulţi primari din judeţul Argeş şi alte persoane publice pe care le-ar fi ameninţat cu divulgarea unor presupuse fapte compromiţătoare. Pentru a nu publica articolele defăimătoare, cei patru angajaţi şi directorul ar fi solicitat bani, bunuri sau contracte de publicitate.

 

Directorul publicaţiei "Atac de Buzău", Florin Paraschivescu, soţia acestuia, Oana Galanton, şi fostul director al postului OTV Doru Iuga, redactor al săptămânalului buzoian, au fost reţinuţi, vineri seară, pentru şantaj, fiind suspectaţi că au cerut bani unor oameni de afaceri şi primari pentru a nu publica materiale despre ei.

 

Ulterior, Judecătoria Buzău a decis ca Florin Paraschivescu şi Doru Iuga să fie fost plasaţi în arest la domiciliu, în timp ce Oana Galanton a fost pusă sub control judiciar. Procurorii au contestat măsura, iar Tribunalul Buzău a decis ca Paraschivescu să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, deciziile în cazul celorlalte două persoane fiind menţinute.

 

Sâmbătă, Poliţia Judeţeană Buzău anunţa că poliţiştii instituţiei şi cei de la Poliţia Judeţeană Argeş au făcut, vineri, cinci percheziţii în Buzău, Bucureşti şi Piteşti, la locuinţele a trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, bănuite de şantaj, fiind ridicate terminale de telefonie mobilă cu cartele SIM, laptop-uri, unităţi centrale şi înscrisuri cu valoare probantă în cauză.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22