Angel Tîlvăr, propunerea PSD pentru ministerul Apărării după demisia lui Dîncu - Surse

L. G. | 31.10.2022

Propunerea PSD pentru funcția de ministru al Apărării, Angel Tîlvăr. Acesta este senator de Vrancea și fost ministru delegat pentru relația cu românii de pretutindeni.

Pe aceeași temă

Consiliul Politic Național al PSD decide, luni, cine va prelua funcția de ministru al Apărării după demisia lui Vasile Dîncu. Favorit pentru această poziție este senatorul de Vrancea Angel Tîlvăr, dezvăluie Europa Liberă, citând surse social-democrate.

El este doctor în științe umaniste, titlu pe care l-a obținut la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași în 2012. În același an a absolvit cursuri la Academia Națională de Informații și Institutul Diplomatic Român. Între 2003 și 2003 a făcut un curs la Colegiul Național de Apărare.

Facultatea de limbi și literaturi străine a absolvit-o în 1985, fiind profesor de limba engleză până în 2004.

Tâlvar provine din organizația PSD Vrancea, dar legăturile sale cu organizația județeană nu sunt foarte strânse, susțin surse din partid.

Între 2004 și prezent, social-democratul a câștigat mai multe mandate de senator sau deputat.

În Guvernul Ponta 4, din decembrie 2014, Angel Tîlvar a ocupat funcția de ministru delegat pentru relația cu românii de pretutindeni.

Senator din 2022, senatorul conduce delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Într-o prezentare pe site-ul MAE, în momentul numirii sale ca ministru delegat, se preciza că este „a fost președintele Grupului Ecumenic de Rugăciune, iar sub îndrumarea sa, s-au organizat două ediţii ale conferinţei internaţionale anuale Micul dejun cu rugăciune“ şi Conferinţa europeană privind „prevenirea Traficului de persoane în scopul muncii forţate”.

Potrivit declarației de avere, Angel Tîlvăr nu deține vreun imobil sau teren, dar are două mașini și o șalupă. Soția sa este angajată de anul trecut la Consiliul Concurenței.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22