Angela MERKEL, cancelarul german: Noua ordine europeana trebuie conturata IMPREUNA cu Rusia, nu IMPOTRIVA ei

P.c. | 19.02.2015

Pe aceeași temă

Angela Merkel, cancelarul german, a declarat ieri, în cadrul unei reuniuni a Uniunii Creştin-Democrate (CDU) la Demmin, în nordul Germanie, ca Rusia trebuie să redevină partenerul Europei, afirmând că ordinea europeana si securitatea energetica trebuie conturate impreuna cu Rusia, nu impotriva ei, relateaza Gandul.

 

Statele membre UE "vor face totul pentru ca Rusia să redevină partenerul lor", a anunţat cancelarul german."Vrem să conturăm ordinea europeană împreună cu Rusia, nu împotriva ei", a continuat Merkel. Ea a atenţionat insa că alipirea peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia a fost "o încălcare a dreptului internaţional: "Germania şi Franţa nu îşi vor slăbi eforturile, ci vor face totul pentru ca Ucraina să meargă pe o cale a sa, care să respecte integritatea teritorială".

 

La Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, care a avut loc la 7 februarie, cancelarul Germaniei a declarat că "Europa vrea să-şi contureze securitatea împreună că Rusia, nu împotriva ei".

 

CITITI SI: Berlinul manifesta preocupari majore fata de continuarea luptelor in estul Ucrainei. Armistitiul semnat nu se aplica in Debalteve

 

Restabilirea păcii în estul Ucrainei nu va fi usoara, a admis Merkel care nu a exclus posibilitatea înăspririi sancţiunilor împotriva Rusiei dacă nu se va respecta armistiţiul intrat în vigoare duminică în estul Ucrainei.

 

Ursula von der Leyen, ministrul german al Apararii, declarase ieri ca strategia de securitate a Germaniei va fi regandita, in urma actiunilor Rusiei in Ucraina. Noua strategie va fi axata pe apararea teritoriilor NATO mai degraba decat pe misiuni in alte teritorii. "Actiunile Rusiei in Ucraina schimba fundamental arhitectura de securitate din Europa", a spus ministrul von der Leyen in deschiderea unei dezbateri publice. Ea a anuntat ca "o carte alba" a strategiei de securitate a Germaniei va aparea anul viitor, si ea va cuprinde marile directii de securitate ale tarii.

 

CITITI SI: GERMANIA isi regandeste strategia de SECURITATE, ca reactie la actiunile Rusiei in Ucraina. Accentul va fi pus pe APARAREA granitelor NATO

 

Noua politica de securitate a Germaniei trebuie sa ia in calcul incercarile Rusiei de a impune "politica de forta si puterea armata drept forme pentru atingerea intereselor sale", a mai spus Ursula von der Leyen. "Noua politica a Kremlinului a inceput cu mult inainte de criza din Ucraina si ne va tine ocupati o lunga perioada de timp".

 

Germania si Franta au mediat negocierile ruso-ucrainene de la Minsk. Nerespectarea acestui armistitiu va duce la adoptarea de noi sanctiuni ale UE la adresa Moscovei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22