Angela Merkel despre aderarea Romaniei la Schengen: Nu pot sa afirm nimic acum

A.g | 27.02.2015

Pe aceeași temă

Presedintele Klaus Iohannis a declarat intr-o conferinta de presa la Berlin, ca Romania se bazeaza pe sprijinul Germaniei pentru solutionarea problemelor cu privire la aderarea tarii noastre la spatiul Schengen.

 

"Contam pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei solutii care sa permita avansarea spre realizarea acestui obiectiv. Exista argumente pe care le credem convingatoare, care sa duca la eliminarea ultimelor rezerve invocate in trecut in acest proces. Raportul recent MCV reprezinta un asemenea argument. In egala masura, un argument solid, credem noi, rezida in capacitatea si contributia deja demonstrata de Romania la asigurarea securitatii frontierei externe a Uniunii", a declarat Iohannis.

 

La randul sau, cancelarul german a mentionat ca a vorbit cu presedintele roman "si despre tema ca Romania are dorinta indreptatita de a deveni parte a spatiului Schengen si vom vedea sa putem obtine un progres in pasi si vom discuta cu partenerii europeni stiind ca este o prioritate atat pentru Romania, cat si pentru Bulgaria". 

 

CITITI SI:Klaus Iohannis, in conferinta de presa comuna cu Angela Merkel: O discutie foarte importanta, prieteneasca. Vrem sa atragem mai multe investitii germane in Romania

 

Intrebata ulterior despre aderarea Romaniei la spatiul Schengen, Angela Merkel a declarat ca aceasta problema ar putea fi solutionata pana la sfarsitul anului, tinand cont si de rezultatele pozitive inregistrate de Romania in ultimul raport MCV al Comisiei Europene, Angela Merkel a declarat ca nu poate sa afirme "nimic acum", dar ca se va reveni asupra acestei chestiuni, avand in vedere ca Romania "asteapta un raspuns in curand".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22