Angela Merkel nu participa la parada de la Moscova dedicata comemorarii incheierii celui de-al Doilea Razboi Mondial

P.c. | 11.03.2015

Pe aceeași temă

Angela Merkel nu va participa in acest an la parada militara din Piata Rosie care comemoreaza sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, relateaza Die Zeit. La aceasta comemorare participau de obicei mai multi lideri ai lumii. Merkel a participat in 2010, prezenta unui cancelar german fiind un simbol al normalizarii relatiilor dintre cele doua state, relateaza Hotnews.


Participarea Angelei Merkel la ceremonii ar putea fi interpretata drept un afront adus guvernului ucrainean prin defilarea de tancuri care opereaza probabil in razboiul hibrid din estul Ucrainei

 

Cancelarul Merkel i-a propus lui Vladimir Putin sa efectueze o vizita la Moscova a doua zi, pe 10 mai. Cei doi lideri vor vizita si depune coroane de flori la mormantul soldatului necunoscut, din apropierea zidului Kremlinului. Propunerea a fost facuta intr-o discutie telefonica, iar Putin ar fi acceptat-o.

 

CITITI SI: Rusia se retrage din grupul care superviza Tratatul privind Fortele conventionale in Europa (FCE)

 

Presedintele Poloniei a anuntat deja de ceva vreme ca nu va participa si a lansat si o invitatie, la randul sau, pentru o comemorare alternativa in tara sa. Presedintii Lituaniei, Letoniei si Estoniei au anuntat si ei ca nu vor face deplasarea la Moscova. Nici Barack Obama nu este asteptat, afirma surse rusesti. 

 

Deocamdata nu e clar daca vor participa presedintele francez Francois Hollande sau premierul britanic David Cameron. Niciunul dintre ei nu a facut un anunt oficial. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22