Angela Merkel: UE are nevoie de o politica comuna in materie de azil

P.c. | 17.08.2015

Pe aceeași temă

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că, in urmatoarea perioada, Uniunea Europeană trebuie sa se ocupe serios de problema refugiaților mai mult decât de alte chestiuni, cum ar fi Grecia ori stabilitatea zonei euro. Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a anunțat vineri că numărul imigranților ilegali din afara Europei care au sosit pe continentul european de la începutul anului în curs a ajuns la cifra record de 237.000, de unde rezultă o criză umanitară fără precedent.
 
 
'Ne trebuie o politică europeană comună în materie de azil', a declarat Angela Merkel, conform Agerpres.
 
 
Cancelarul considera ca trebuie stabilită o listă cu țările considerate sigure, adică acele țări unde nu se desfășoară conflicte armate și unde cetățenii nu sunt persecutați, astfel că aceștia din urmă nu pot avea un motiv întemeiat pentru a se refugia în Europa, iar cererile lor de azil ar fi în consecință respinse aproape automat. Cancelarul german a mai precizat că dorește să discute aceste propuneri cu președintele francez, Francois Hollande.
 
 
 
 
Tematica azilului 'ar putea fi viitorul proiect european prin care vom vedea dacă suntem într-adevăr capabili să acționăm împreună', a subliniat ea în interviu.
 
 
În timp ce în Grecia și Italia sosesc de obicei imigranți clandestini proveniți din afara Europei, Germania se confruntă la rândul ei cu un val masiv de refugiați proveniți în mare parte din țările balcanice, dar și aceștia sunt motivați în special de speranța unui trai mai bun.
 
 
Potrivit unor estimări, numărul imigranților clandestini ajunși pe teritoriul german urmează să depășească până la sfârșitul acestui an cifra de 600.000, de asemenea un record. Drept urmare, autoritățile de la Berlin studiază în prezent modalitățile de accelerare a repatrierii celor care nu pot obține azil, pentru a putea acorda în schimb atenție celor care au nevoie de ajutor, cum este cazul refugiaților sirieni, irakieni sau afgani.
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22