Anticipate: Ludovic Orban începe negocierile cu liderii partidelor parlamentare

Redactia | 11.02.2020

Ludovic Orban se întâlneşte, marți, cu liderii partidelor parlamentare pentru a discuta despre convocarea alegerilor anticipate.

Pe aceeași temă

Ludovic Orban se întâlneşte cu liderii partidelor parlamentare pentru a-i convinge că soluţia anticipatelor este cea mai potrivită în situaţia politică actuală. Liderii de partide sunt, însă, sceptici cu privire la acest demers.

Până acum doar PNL şi USR şi-a anunţat susţinerea pentru anticipate. Scenariul anticipatelor este respins de PSD, UDMR, PMP şi minorităţi.

Până și PSD, până acum ostil organizării anticipatelor și care a atacat la CCR luni desemnarea lui Orban premier pentru a doua oară și-au schimbat discursul cu privire la acest subiect.

În ședința Comitetului Executiv Național de luni majoritatea liderilor PSD au susținut varianta alegerilor anticipate.

„Trebuie să programăm plenul pentru votul de învestitură în termen de 15 zile, nu avem ce face. Noi vom aștepta și decizia CCR și e posibil să nu ne prezentăm la ședință”, au declarat surse participante la CEx, pentru Digi24.ro.

Toți acești pași făcuți de PSD arată că deși la nivel declarativ liderii partidului duc o luptă cu PNL, social democrații au intrat deja în jocul anticipatelor.

După ce Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură, președintele Klaus Iohannis a decis să-l desemneze, din nou, pe Ludovic Orban pentru Palatul Victoria.

Premierul desemnat Orban urmează să vină în fața parlamentarilor pentru votul de încredere și formarea unui nou Cabinet. În conformitate cu regulamentul Camerelor, Parlamentul trebuie în termen de 15 zile de când a fost prezentată lista trebuie să programeze plenul în care se dă votul de învestire.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22