Antifrauda ancheteaza legaturile dintre Asesoft si Hexi Pharma

Dora Vulcan | 25.05.2016

Direcția Generală de Antifrauda cerceteaza eventuale legături intre firma Hexi Pharma și Asesoft, fosta firma a lui Sebastian Ghita.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

”Incepand de ieri Inspectorul General al Antifraudă, domnul Voinescu , a ordonat controlarea firmelor din grupul Asesoft pentru a descoperi relatiile economice dintre Asesoft si HexiPharma.

 

Daca isi inchipuie ca in felul acesta eu nu voi mai avea pozitii publice, se insala amarnic. Eu n am avut nici o legatura cu Dan Condrea si Hexi Pharma.”, a spus, pentru stiripesurse.ro. Sebastian Ghiță.

 

Trebuie precizat că, potrivit ultimelor informații din cadrul cercetărilor din dosarul morții lui Dan Condrea, acesta fusese, în ziua morții, la Ploiești.

 

Sebastian Ghiță spune că e revoltat după ce SRI a spus că ceea ce a făcut Hexi Pharma, prin diluarea dizolvanților folosiți în spitale, nu e de siguranță națională, și din acest motiv nu s-a implicat.

 

”SRI e obligat sa si reevalueze procedurile interne. Am citit raspunsul trimis comisiei de catre SRI. Il consider complet, dar sunt putin dezamagit. La 50 de zile de la inceperea scandalului HexiPharma, SRI nu a considerat ca acest caz este unul de securitate nationala. Este inexplicabil pentru mine cat si pentru milioane de romani. SRI a transmis informari despre aceste infectii intraspitalicesti, insa, in mod curios, nu s-a sesizat deloc cu privire la acest caz HexiPharma nici macar in al 12-lea ceas.

 

Am intrebat si care sunt procedurile interne care permit catalogarea unei situatii ca fiind una de securitate nationala. Concluzia mea este ca aceste proceduri trebuie reevaluate urgent. Nu este posibil ca liderii opozitiei Ponta, Tariceanu, Dragnea sa fie cazuri de siguranta nationala, presa sa fie trecuta la amenintare a securitatii nationale, comunitatea romaneasca de afaceri sa fie un pericol, iar aceasta situatie, HexiPharma, si miile de oameni cu probleme din spitale, sa fie ignorata.

 

Cuvintele mele nu sunt un atac la adresa SRI sau la adresa institutiilor statului. Sunt un indemn de a rebalansa resursele pentru a ne apleca toti asupra chestiunilor grave din societate. Sanatate. Educatie. Infrastructura.

 

Sunt convins ca Directorul Helvig, un om echilibrat si calm, va reusi sa readuca echilibru acestei forte uriase, deosebit de importanta pentru Romania, numita SRI si ca va reusi sa impuna o redistribuire a resurselor umane si materiale din SRI catre zone care sa ajute constructia societatii romanesti.”, a adăugat Sebastian Ghiță.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22