Antonel Tănase - SGG, omul lui Orban, a demisionat la cererea premierului interimar Nicolae Ciucă

Redactia | 08.12.2020

Antonel Tănase, secretar general al guvernului, a demisionat marți la cererea premierului interimar Nicolae Ciucă. Tănase este unul din oamenii de încredere ai lui Ludovic Orban.

Pe aceeași temă

ntonel Tănase, a declarat pentru G4media.ro că va demisiona din funcție în cursul zilei de azi. El este unul dintre cei mai apropiați oameni de fostul premier Ludovic Orban, care a demisionat ieri din funcția de premier.

”Îmi depun demisia azi. Mi s-a cerut și m-am conformat. Nu mă cramponez de funcție”, a declarat Antonel Tănase pentru G4Media.ro.

Funcția de Secretar General al Guvernului este esențială pentru buna funcționare a Guvernului. Acesta poate bloca trimiterea unor acte normative la publicare în Monitorul Oficial, ceea ce împiedică intrarea lor în vigoare.

Antonel Tănase a fost numit în funcția de Secretar general al Guvernului pe data de 6 noiembrie 2019, la două zile după ce Ludovic Orban a preluat funcția de prim-ministru.

În vârstă de 48 de ani, Antonel Tănase a absolvit două facultăți – Istorie și Economie – este doctor în economie. Este membru PNL din 1991. El a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în mandatul lui Ludovic Orban, iar anterior a fost consilier general PNL la București.

Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti. Secretariatul General al Guvernului este condus de secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22