Arafat despre filmul intervenției la Colectiv: Scopul a fost electoral, să fim terfeliți în campanie

Laurentiu Gheorghe | 28.11.2019

Secretarul de stat, Raed Arafat, susține că filmul publicat în urmă cu o lună de Libertatea are o relevanță „aproape zero” referitor la intervenția la incendiul din clubul Colectiv.

Pe aceeași temă

Arafat acuză interese obscure care au ținut cont doar de interese de propagandă în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Astfel se explică apariția unui film la patru ani de la tragedie, care, raportat la întreaga intervenție, „relevanța filmului este aproape zero”: "Undeva a fost ținut acest film și s-a decis «acum e momentul să îl scot», a declarat Raed Arafat, la Europa Fm. El mai susține că scopul apariției filmului a fost să fim terfeliți în timpul unei campanii electorale".

Raed Arafat susține și că imaginile publicate de Libertatea surprind doar zona de la intrarea în club, iar întreaga intervenție nu poate fi judecată, în opinia sa, doar după ce se vede pe imaginile de la intrare: „Relevanța filmului este aproape zero."

Raed Arafat a afirmat joi seară, în emisiunea lui Moise Guran de la Europa Fm, că „apare caseta la 4 ani de la Colectiv, la comemorare, și era și campanie electorală. Intenția acestui film era să creeze emoție. Toată lumea desemna deja vinovații, judeca, cum se întâmplă în fiecare an (la comemorarea incendiului din Colectiv - n.r.)”.

El a adăugat că „am refuzat să ies la dezbateri și la conferințe de presă, toți au ieșit să ceară capul lui Arafat, a devenit subiect de ping-pong în campanie electorală. Domnul Cioloș, doamna Clotilde Armand. Nici măcar să aștepte o secundă să vadă despre ce este vorba. Au judecat extrem de emoțional niște imagini. Trebuie judecat tot contextul, cu capul, nu cu emoțiile.”

El a motivat că nu a ieșit public să dea explicații privind intervenția, după apariția filmului, ci au ieșit într-o conferință de presă alți reprezentanți ai DSU, deoarece „Nu eram în țară, eram plecat când au ieșit colegii în conferință de presă, sau dacă eram în țară, nu eram în București."

„Acest film devenea un subiect în timpul unei campanii. Acum e mult mai ușor să vorbesc despre asta, a dispărut această miză, a campaniei", a adăugat Arafat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22