Arafat răspunde acuzațiilor: N-am știut de filmul ISU, nu l-am ascuns. Nu-mi dau demisia

Dora Vulcan | 25.10.2019

Raed Arafat s-a decis să reacționeaze, în ciuda anunțului inițial că o va face doar după prezidențiale, în urma apariției filmării cu intervenția haotică de la Colectiv. El spune că nu-și dă demisia.

Pe aceeași temă

Pe parcursul unui clip video de 18 minute, publicat pe pagina sa de Facebook, Arafat se referă la scandalul imaginilor filmate de ISU în timpul intervenţiei de acum 4 ani de la clublul Colectiv, care nu au fost date procurorilor şi făcute publice joi de Libertatea.

Arafat îl acuză pe Tolontan de „speculaţie şi manipulare“ şi spune că nu a ştiut de film.

„Miercuri am fost sunat de domnul Tolontan, personaj căruia eu nu-i răspund la telefon pentru că ştiu ca înregistrează şi umblă la declaraţii. L-am rugat să scrie ce doreşte de la mine“, spune şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care povesteşte apoi că nu avea informaţii despre filmul publicat joi de Libertatea. „Nu am ascuns filmul şi nu am dat dispoziţie să fie ascuns filmul”.

Arafat vorbește despre manipulare ”foarte bine analizată și foarte bine studiată” prin care s-ar intenționa creșterea nivelului emoțional și al furiei populației până în preajma datei în care a avut loc tragedia de la Colectiv, fără să spună și cine este autorul acestei manipulări și care ar fi motivul.

„Astfel de situații și astfel de emoții le înțeleg până la o limită, dar clar sunt rezultatul unei manipulări care este foarte bine analizată și foarte bine studiată. Se dorește creșterea nivelului emoțional până în data de 30 și folosirea acestui lucru într-un sens sau altul, nu știu care este motivul, poate că asta este motivul. Oricum, cineva încearcă să crească la nivelul populației furia și nemulțumirea, să o îndrepte împotriva unor instituții și împotriva unor persoane”, a spus Raed Arafat.

Cât privește imaginile din filmul intervenției de la Colectiv, Arafat susţine că „filmul nu aduce aspecte noi asupra intervenţiei” și că ”arată câteva secvenţe din intervenţie şi se văd pompierii care scot victimele şi decedaţii. Filmul prinde primele momente în care nu toată echipajele ajunseseră“.

Arafat spune că nu renunță la șefia DSU şi face apel la populaţie să nu-şi piardă încrederea în serviciile de urgenţă.

„Credeți-mă că nu voi sta un minut mai mult decât mi se zice acest lucru. Eu nu-mi înaintez demisia, pentru că nu vreau să aud niciodată în viitor că „Da, tu ai plecat, nu noi te-am dat afară”. Cine vine poate să decidă, să-mi spună să plec și plec”, a mai spus șeful DSU.

„Vă rog ca în continuare să aveți încredere în acești oameni, pentru că în acest moment alții nu avem. Încercăm să le ridicăm nivelul, încercăm să îi pregătim, încercăm să ne pregătim din ce în ce mai bine, din păcate acest lucru nu poate fi făcut peste noapte și este un proces continuu, în care trebuie să aveți încredere, pentru că numai așa putem să dezvoltăm instituții care sunt puternice și care sunt in serviciul dumneavoastră, nu le facem pentru noi, le facem pentru dumneavoastră”, mai spune șeful DSU.

El a anunțat că va susţine o conferinţă de presă, dar nu înainte 30 octombrie, când se vor comemora patru ani de la incendiul din Colectiv.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22